Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tacikistan'da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bir dizi temaslarda bulundu. Fidan, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve güvenlik alanlarında işbirliğini ele aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tacikistan'da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin ile bir araya geldi.

Fidan, Tacikistan ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye ve Tacikistan'ın güçlü ve sarsılmaz bağlara sahip olduğunu belirtti.

İki ülke liderlerinin ilişkileri her düzeyde ilerletme konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Fidan, ekonomi, iş, güvenlik, eğitim ve turizm gibi birçok alanda işbirliği yapma konularını görüştüklerini dile getirdi.

,Ayrıca, Türk iş insanlarının Tacikistan'da faaliyet gösterme olanakları, finansman, yatırım ve projeler gibi konuları detaylıca ele aldıklarını ifade etti. Fidan, TİKA'nın faaliyetlerinin Tacikistan'da büyük takdir topladığını ve eğitim alanındaki işbirliği faaliyetlerini daha ileriye taşıma konusunda görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Türkiye Maarif Vakfı'nın Tacikistan'da yaygın faaliyet göstermesi taleplerini de muhataplarına ilettiklerini ifade etti. Ayrıca, iki ülke arasında 2024-2026 yıllarını kapsayan işbirliği programının imzalandığı bildirildi.



Haber Kaynağı : 12punto

Hakan Fidan Tacikistan Sirojiddin Muhriddin