Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8932
Dolar
Arrow
34,0808
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9061
Altın
Arrow
2816,0000
BIST
Arrow
9.758

Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Ayşenur Ezgi'nin cenazesi yarın Türkiye'ye getirilecek

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinin yarın Türkiye'ye getirileceğini açıkladı. Bakanlık, olayın cezasız kalmaması için her türlü çabanın gösterileceğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturulup rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Ayşenur Ezgi'nin cenazesi yarın Türkiye'ye getirilecek

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Türkiye'ye nakliyle ilgili işlemlerin tamamlandığını, cenazenin yarın ülkeye getirileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgal altındaki Batı Şeria'daki barışçıl gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından kasıtlı biçimde hedef alınarak öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Türkiye'ye nakledilmesiyle ilgili işlemler, bugün Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuz tarafından tamamlanmıştır. Merhumenin naaşının yarın ülkemize varması öngörülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Soykırımcı Netanyahu hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Bu suçun cezasız kalmaması için her türlü çabayı göstereceğiz" 

'RAPOR HAZIRLANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Eygi’nin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, “Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, bir soruşturma başlatmış durumda.” diye konuştu.

BM Yargı Dışı ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü’nün derhal harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Bakan Tunç, “Bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturulup rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç bu raporun BM İnsan Hakları Konseyi’nde ve devam eden soykırım davasında kullanılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını anlattı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Ayşenur Ezgi Eygi İsrail batı Şeria