Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dışişleri Bakanlığı’yla ilgili olay iddia! ‘ByLock benzeri uygulama var…’

Dışişleri Bakanlığı'nda ByLock benzeri uygulama olduğunu iddia eden DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, "Bu uygulama, bu uygulamayı bulan kişinin adıyla Chat-In diye biliniyor. Bu uygulamaya göre, Bakan ve birkaç kişi hariç tüm Dışişleri mensuplarının bütün yazışma, bütün iletişimi, silinen mesajlar da dâhil olmak üzere kontrol altında; yurt dışında çalışanlar da buna dâhil” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı’yla ilgili olay iddia! ‘ByLock benzeri uygulama var…’

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM'de “Dışişleri’nde dönen dolaplardan, kimin kim olduğundan ve hangi işleri çevirdiğinden haberimiz var” dedi.

T24'ten Namık Durukan'ın aktardığına göre “Mensuplarına potansiyel casus muamelesi yapan bir teşkilat hâline gelmiş bir Dışişleri’nden bahsediyoruz” ifadelerini kullanan Çandar, şu iddiaları gündeme getirdi:

"Bütün bu bilgiler, Dışişleri mensupları üzerinde kurulan akıl almaz kontrol mekanizmalarına rağmen bizlere akıyor. Nedir o mekanizmalar? Eminim bu söyleyeceğimi bir çoğunuz bilmiyorsunuzdur: Dışişleri Bakanı ve birkaç kişi hariç; tüm Dışişleri mensupları, genel müdürler, daire başkanları, büyükelçi, konsoloslar ve tüm personelin bir tür Whatsapp uygulaması yüklemesi zorunluluğu var. Bu uygulama, bu uygulamayı bulan kişinin adıyla Chat-In diye biliniyor. Tıpkı bir cemaatin bir dönem byLock kullanılması gibi. Bu uygulamaya göre, Bakan ve birkaç kişi hariç tüm Dışişleri mensuplarının bütün yazışma, bütün iletişimi, silinen mesajlar da dâhil olmak üzere kontrol altında; yurt dışında çalışanlar da buna dâhil.

Mensuplarına potansiyel casus muamelesi yapan bir teşkilat hâline gelmiş bir Dışişleri’nden bahsediyoruz. Diyeceksiniz ki 'Güvenlik uygulaması.' Güvensizlik gerekçesiyle muazzam, görülmemiş bir güvenlik uygulaması var.

Bakan ve birkaç kişi hariç, tüm Dışişleri mensuplarının bütün yazışma, bütün iletişimi, silinen mesajlar da dâhil olmak üzere kontrol altında; yurt dışında çalışanlar da buna dâhil.

VİZE İDDİASI

Son günlerde Dışişleri Bakan Yardımcısı sayısı 5’e çıkarıldı. Bunların 3’ü kariyer diplomatı değil. Kariyer diplomatı olmayan bu dışişleri bakan yardımcılarından birinin vize şirketleri ile ilişkisi biliniyor. Bütün Dışişleri Bakanlığı mensupları bunu biliyor. Biz nereden biliyoruz? Dışişleri mensupları bunu bize bildirdiği için biliyoruz."


Haber Kaynağı : 12punto

ByLock Cengiz Çandar DEM Parti Dışişleri Bakanlığı Chat-In