Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DİSK Basın-İş'ten konsolosluk önünde eylem: “Filistin'e özgürlük, İsrail'e boykot!"

DİSK Basın-İş, 26 Şubat Filistinli Gazetecilerle Dayanışma Günü'nde Almanya’nın İstanbul Taksim’deki konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde sık sık, "Katil İsrail, işbirlikçi Almanya" ve "Nehirden denize özgür Filistin" sloganları atıldı.

DİSK Basın-İş'ten konsolosluk önünde eylem: “Filistin'e özgürlük, İsrail'e boykot!

DİSK Basın-İş, "26 Şubat Filistinli Gazetecilerle Dayanışma Günü'nde", Almanya'nın İstanbul Taksim'deki konsolosluğu önünde İsrail'i, İsrail ile yapılan ticareti ve İsrail'in gazetecilere karşı yaptığı savaş suçlarını protesto etti.

Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası, Almanya, İsrail'in savaş suçlarına en fazla destek veren ülke olduğunu ve bu sebeple Almanya'nın Taksim'deki konsolosluğu önünde basın açıklaması yapıldığını belirtti.

"7 EKİM'DEN BU YANA YÜZLERCE GAZETECİ KATLEDİLDİ"

Basın açıklamasını okuyan DİSK Basın-İş üyesi Vecih Cuzdan, şöyle söyledi:

"İsrail'in gazetecilere yönelik suçlarıyla ilgili bir suç duyurusunda bulunduk. İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana yüzlerce gazeteciyi katletti. Bunların neredeyse hepsi sahada, üzerinde "Press" yazan yeleklerle çalışırken hedef alınarak vuruldu. Savaş suçu işleyen devletler, suçlarının duyulmaması için her yerde gazetecileri hedef alıyor ve onları meslekten yapmaya vazgeçirmeye, yıldırmaya çalışıyor. İsrail gazetecileri ilk defa hedef almıyor; sadece Filistinlilerin değil, bütün Arap dünyasının tanıdığı gazeteci Şirin ebu Akile, İsrail'in Batı Şeria'ya yaptığı bir baskını haberleştirirken üzerinde "Press" yeleği ve kameraman arkadaşı varken bir keskin nişancının kurşunuyla öldürüldü.

"İSRAİL, SADECE FİLİSTİNLİ GAZETECİLERİ DEĞİL, BATI AJANSINI DA HEDEF ALIYOR"

Bir gazeteci ve şair olan Ahmed ebu Artema'nın bir Facebook paylaşımıyla başlayan, abluka altındaki Gazze halkının sınıra yürüdüğü barış yürüyüşü sırasında, keskin nişancıların mermileriyle 2 gazeteci öldürülmüş, 357 gazeteci yaralanmıştı. Bunların arasında sakat kalanlar da vardı. 7 Ekim'den sonra İsrail sadece Filistinli gazetecileri değil, Lübnan basınını ve Filistin'den haber geçen batı ajansını da hedef alıyor.

Gazetecileri Koruma Komitesi'nin raporuna göre 2023 yılında bütün dünyada öldürülen gazetecilerin yüzde 75'i Filistinli. İsrail, bu suçlarını cezasızlığın verdiği rahatlıkla işliyor. Bugüne kadar herhangi bir yaptırımla karşılaşmadı. En son BM'de İsrail'e silah satışının durdurulması gerektiği söylensede silah satışları devam ediyor. Türkiye'de ise AKP iktidarının sözcüleri Filistin'e sahip çıkarken, bir yandan da İsrail ile ticari ilişkiler hız kesmeden devam ediyor.

Bugün Filistinli gazetecilere desteğimizi burada ifade etmemizin sebebi budur. O yüzden bir kez daha hatırlatıyoruz; Filistin'e özgürlük, İsrail'e boykot"


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya batı Şeria basın DİSK Basın-İş Filistin gazeteci İsrail Protesto