Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DİSK Genel Başkanı 'tasarruf paketini' eleştirdi

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, iktidarın açıkladığı tasarruf tedbirlerine yönelik eleştirilerde bulundu. Çerkezoğlu, sermayeye tanınan vergi imtiyazlarının tedbirlerde yer almadığını belirterek "Bu süslü paket kimseyi kandıramayacak" dedi.

DİSK Genel Başkanı 'tasarruf paketini' eleştirdi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden iktidarın tasarruf tedbirlerini eleştirdi. 

Çerkezoğlu, “Tasarrufta da adalet yok!” başlığıyla yayımladığı mesajında “ açıklanan önlemler, işçiler, emekçiler, emekliler için daha zor günlerin habercisi. Pakette yandaş müteahhitlere yapılan fahiş ödemeler yok; “İtibardan tasarruf olmaz” diye savunulan lüks saray harcamaları yok; en önemlisi de sermayeye tanınan vergi imtiyazlarına son vermek yok. Kamuda tasarruf adı altında, hastanede sağlık emekçisinden, okulda öğretmenden, kısacası vergisini ödememize rağmen nitelikli bir biçimde yararlanamadığımız kamu hizmetlerinden tasarruf var.” ifadelerini kullandı.

"BU SÜSLÜ PAKET KİMSEYİ KANDIRAMAYACAK"

Kamuda tasarruf adı altında daha fazla güvencesiz istihdam yapılacağını vurgulayan DİSK Genel Başkanı, şunları söyledi:

Ve en kötüsü bu paketi allayıp pullayıp “bakın biz tasarruf yapıyoruz, sıra işçide, emekçide, emeklide” demeye hazırlanıyorlar. “Kamuda tasarruf paketi” IMF’nin ve sermayenin desteğini alarak bu halka daha fazla bedel ödetmeye hazırlananların adaletsiz politikalarını süsleyip püsleyip paketlemesidir. Bu süslü paket kimseyi kandıramayacak! Gelirde ve vergide adalet mücadelesini büyüteceğiz.


Haber Kaynağı : 12punto

DİSK arzu çerkezoğlu tasarruf tasarruf paketi