Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Diyanet Feyza Altun'a suç duyurusunda bulundu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Avukat Feyza Altun'a suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Başkanlık sosyal medya hesaplarından, "dini değerlere hakaret ettiği" nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Diyanet Feyza Altun'a suç duyurusunda bulundu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hukuk müşavirleri tarafından Avukat Feyza Altun'a suç duyurusunda bulunuldu. 

Sunulan dilekçede, Altun'un, "şeriata yönelik paylaşımıyla, ahlak ve edep sınırlarını aştığı, insan haklarına açıkça saldırdığı, toplumu bir arada tutan en temel dinamiklerden dini inançlara ve değerlere hakaret ettiği" iddia edildi. 

Altun'un paylaşımlarının, "Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, paylaşımın tahkir edici, kaba, sert, incitici ve hakaret edici mahiyette olduğu, vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına, değerlerine saldırı" niteliği taşıdığı öne sürüldü. 

KAMU DAVASI AÇILMASI İSTENDİ

Dilekçede, Altun hakkında, "dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama" suçlarından kamu davası açılması istendi.


Haber Kaynağı : 12punto

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Diyanet İşleri Başkanlığı Feyza Altun