Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,6287
Dolar
Arrow
34,8925
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3362
Altın
Arrow
3006,0000
BIST
Arrow
10.125

Diyanet'in yemek ihalesi tasarrufa takılmadı: Baklavanın fıstığı ve fındığı birinci kalite olacak

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir et skandalı daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay Başkanlığın üst düzey yöneticileri için hazırlanan öğle yemeğinde her gün etli yemek olması talebi gündem olurken bu kez de ihalede et için istenen şartlar ortaya çıktı.

Diyanet'in yemek ihalesi tasarrufa takılmadı: Baklavanın fıstığı ve fındığı birinci kalite olacak

Geçtiğimiz ay, milyarlarca liralık bütçesi ve lüks makam araçlarıyla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) üst düzey yöneticileri için hazırlanan öğle yemeği listesi ortaya çıkmış ve nerdeyse her gün etli yemek olması çok tartışılmıştı.

Diyanet Mayıs ayını işte bu menüyle geçirmişti...

Diyanet tartışmalar devam ederken israfta yine sınır tanımadı. 

İhtisas merkezine 6 aylık gıda alımı yapılırken, 8 milyonluk ihalede et için istenen şartlar dikkat çekti.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın Kamu İhale Bülteni'ne dayandırdığı haberine göre; Diyanet, geçtiğimiz 6 Mayıs’ta Trabzon’daki Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi için ‘Gıda malzemesi alımı’ ihalesine çıktı. 

23 Mayıs’ta da, haziran ayından 2024 yılı sonuna kadar yenecek ürünler için 7 milyon 885 bin 525 TL’lik sözleşme imzaladı. Diyanet’in ihale teknik şartnamesinde ise alınan yiyeceklerin tümü listelendi. 51 personelin olduğu ve yaklaşık 25’er kişilik gruplara eğitim veren ihtisas merkezine 3 bin 250 kilogram yağsız günlük et, bin 750 kilogram haşlamalık et, 800 kilogram hazır köfte, bin 500 kilo kıymanın da aralarında olduğu 87 kalem gıda malzemesi alındı. 800 kilo baklava, 750 kilo helva, bin kilo Kemalpaşa tatlısı da ürünler arasında yer aldı.

BİR GARİP 'ET' TARİFİ

Baklavalarda cevizin, fındığın ve Antep fıstığın taze ve 1. sınıf kalitede olması şartı koşuldu. 

Tüm etlerin İslami şartlara uygun kesilmiş ve damgalanmış olması istendi. Şartnamede “Etlerin renginin pembe kırmızı arası, kıvamı sert, kendine has görünüşünde ve kokusunda, gövdenin dış kısımları kısmen bir yağ tabakası ile örtülü olacaktır. Etler yüzde 10’dan fazla yağ içermeyecektir. Etler erkek hayvan eti olacaktır. Dişi hayvan eti kabul edilmeyecektir. Dana tranç için “Butun iç tarafında leğen kemiği ile diz eklemi arasında uzanan kemiksiz adale grubundan olmalıdır. Ette kemik parçacıkları ve kıkırdak parçaları olmayacaktır” denildi.

İşte o şartname:


Haber Kaynağı : 12punto

Diyanet kırmızı et kamuda tasarruf baklava