Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Diyanet'ten Hac ücretleri açıklaması: İddialar asılsız

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac organizasyonu ücretlerinin Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirlendiğini ve özel şirketlerin sunduğu fiyatların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Daha önce Diyanet'in şikayetleri Hacı adaylarını sınır dışı ettirmiş, Suudi Arabistan'da ceza ve gözaltılar yaşanmıştı

Diyanet'ten Hac ücretleri açıklaması: İddialar asılsız

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac organizasyonu ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili çıkan tartışmalara yanıt verdi. Başkanlık, "Hac organizasyonu ücretini Diyanet İşleri Başkanlığı belirlemiyor; bu ücretler Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirlenmektedir" ifadesini kullandı.

Kurulun, 7 Bakan Yardımcısı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü ile Hac Umre Seyahat Acenteleri Derneği (HURSAD) temsilcisinden oluştuğu belirtildi. Diyanet, hac organizasyonu ücretinin 8 bin dolar olmadığına, hacı adaylarının büyük bir kısmının 6 bin dolarlık fiyatla hacca gittiğine dikkat çekti. Ayrıca, hac organizasyonu kapsamında yetkili tüm seyahat acentelerinin aynı fiyatı uyguladığı kaydedildi.

Diyanet, özel şirketlerin 2 bin 500 dolara hac organizasyonu hizmeti verdiği iddialarının da gerçek dışı olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik iddiaların "gerçek dışı ve iftiradan ibaret" olduğu ifade edilerek, bu tür yorumlar yapanlar hakkında hukuki süreç başlatılacağı bildirildi.

İHBAR VE GÖZALTI İDDİALARI

Ayrıca, son günlerde bazı hacı adaylarının Diyanet’in Suudi Arabistan yönetimine ihbarları sonucu gözaltına alındığı ve sınır dışı edildiği iddiaları da gündeme geldi. Diyanet, bu durumla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı, ancak mağdur olan vatandaşların aileleri yardım çağrısında bulundu. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, özel tur firmalarıyla hacca giden bazı vatandaşların Suudi Arabistan polisi tarafından gözaltına alındığı belirtiliyor.

Diyanet'in iddialara yönelik tavrı, hac organizasyonunun güvenilirliğini ve adaletini sorgulayan tartışmaları artırabilir. Bu durum, hem hacı adayları hem de aileleri arasında kaygılara yol açıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

hac Suudi Arabistan Diyanet Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş