Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Domuz gribi yeniden hortladı!

Öksürtüyor, halsiz düşürüyor, ateşi yükseltiyor, sinüsleri kapatıp mütemadiyen mukus üretiyor… Yeni virüs nedeniyle İngiltere diken üstünde.

Domuz gribi yeniden hortladı!

Öksürtüyor, halsiz düşürüyor, ateşi yükseltiyor, sinüsleri kapatıp mütemadiyen mukus üretiyor… Tipik bir soğuk algınlığından çok daha beter yeni virüs nedeniyle İngiltere diken üstünde. Virüsü kapan hastalar iyileşmeyi beklerken haftalarca yataktan çıkamıyor.

Haftalardır bu semptomlar ile sağlık kuruluşlarına başvuran İngilizler, Covid smptomlarından farklı olarak uzun süren bu hastalığa çare arıyordu.

Hükümet bugün virüs hakkında ilk açıklamayı yaptı. Virüs yeni bir domuz gribi virüsü olarak kayıtlara geçti.

Kuzey Yorkshire’da yaşayan bir kişi nefes alma sorunları nedeniyle sağlık kuruluşuna başvurunca virüsn insanlar tarafından taşındığı test sonucunda onaylandı.

Bilim insanları, H1N2 adı verilen yeni türün ne kadar bulaşıcı olduğunun veya Birleşik Krallık’ta başka vakaların olup olamayacağının şu aşamada bilinmediğini açıkladı.

Bu varyant , yalnızca Birleşik Krallık’ta 457 ölümün görüldüğü 2009 salgınına yol açan H1N1 (domuz gribi) türünden farklı .

2005’ten beri dünya çapında toplam 50 insanda H1N2 vakası rapor edilmişti; ancak hiçbiri genetik olarak bu ortaya çıkan türle ilişkili değil.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği (UKHSA) direktörü Meera Chand “Bu virüsü Birleşik Krallık’ta insanlarda ilk kez tespit ettik, ancak domuzlarda tespit edilen virüslere çok benziyor. Yakın temasları takip etmek ve potansiyel yayılmayı azaltmak için hızla çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yeni tespit edilen virüsün haftalardır devam eden salgınla ilişkisi olup olmadığı bilinmiyor. Acak İngiliz basınına konuşan ve son haftalarda hasta olanların ifadeleri yeni bir salgın endişesi yarattı.

Virüsün ateş, baş ağrısı, burun tıkanıklığı, öksürük ve yorgunluk gibi belirtileri var. Hastalığı ancak 3 hafta sonra atlatabilen birisi, “Sinüslerim neredeyse tamamen kapalıydı. Sadece kısa süreliğine rahat nefes alabiliyordum ama bir yandan korkunç düzeyde mukus ürettim” sözleriyle virüsün endişe verici boyutunu ortaya koydu.

Yine basına konuşan bir başka hasta vatandaş, “Günlerce yataktan, sonra bir hafta da evden çıkamadım. Bence bu, testlerde tespit edilemeyen bir Kovid-19 varyantı. 2020’den önce geçirdiğim tüm gastroentritlerden daha kötüydü” dedi.

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi’nin (NHS) en son raporunda, İngiltere’de 2023 yılına kadar toplam 11.7 milyon kişinin grip aşısı olduğu, 8.6 milyon kişinin de Kovid-19 takviyesi aldığı, ancak hassas gruplardaki milyonlarca kişinin daha risk altında olduğu belirtildi.


Haber Kaynağı : Taner Bildik

Ağrı domuz İngiltere rapor sağlık salgın virüs