Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8932
Dolar
Arrow
34,0808
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9061
Altın
Arrow
2816,0000
BIST
Arrow
9.758

DP'lİ Salih Uzun cezaevinde Dilruba'yı ziyaret etti: 'Hepimize ayar vermek istiyorlar'

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Salih Uzun, katıldığı bir sokak röportajında iktidara yönelik ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba K.,'yı ziyaret etti. Uzun X'te paylaştığı bir mesajda, "Dilruba içeride çünkü hepimize ayar vermek istiyorlar" dedi.

DP'lİ Salih Uzun cezaevinde Dilruba'yı ziyaret etti: 'Hepimize ayar vermek istiyorlar'

Katıldığı bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle 15 gündür tutuklu bulunan Dilruba K.'yı ziyaret eden DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, sosyal medya üzerinden yurttaşlara seslendi.

Uzun, "Lütfen dikkat! Bu video #Dilruba ile ilgili değil, sizinle ilgili. İçeride olan sizsiniz. Sizin haklarınız. Dilruba’yı içeride tutuyorlar, çünkü hepimize ayar veriyorlar, hepimizi korkutmaya çalışıyorlar. ŞİMDİ KONUŞMAZSAK, SONRA HİÇ KONUŞAMAYIZ" ifadelerini kullandığı paylaşımında şunları söyledi:

'ŞİMDİ KONUŞMAZSAK HİÇ KONUŞAMAYIZ'

Dilruba Hanım'ı 15 gündür haksız yere tutulduğu hapishanede ziyaret ettim. Bugün onun doğum günüydü. Doğum gününü hapishane şartlarında geçirmek zorunda kaldı. Gencecik bir kadını doğduğuna pişman ettiler. Hepsinden önce şunu söyleyeyim; çok dirençli, çok dirayetli bir genç kadın gördüm ama mesele bundan ibaret değil. Asıl odaklanmamız gereken soru; Dilruba neden içeride? Sokakta gezen 10 kişiden 9'u gibi onun da canı burnundaydı ve kendisine uzatılan mikrofona konuştu, görüşlerini söyledi, kızgınlığını ifade etti. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama yargılamak nedir? Hele hele tutuklu yargılamak nedir? Dolandırıcıların, kaçakçıların, sapıkların, torbacıların, mafyanın tutuksuz yargılanıp beraat ettiği bu ülkede gencecik bir kadın konuştukları yüzünden; hükümetin propaganda memurlarının kurduğu bir tertip yüzünden 15 gündür içeride. Bu videoyu izleyenler sakın ola ki; başkalarıyla ilgili bir video izlediklerini sanmasınlar. Bu video sizinle ilgili, bu video sizin haklarınızla ilgili. Sizin geleceğinizle, özgürlüğünüzle, çocuklarınızın geleceğiyle ilgili. Dilruba içeride çünkü hepimize ayar vermek istiyorlar. Dilruba içeride çünkü hepimize mesaj vermek istiyorlar. Onun için söylüyorum; Dilruba'yı savunmak kendinizi savunmaktır. Dilruba'yı savunmak çocuklarınızı, geleceğinizi, özgürlüklerinizi, haklarınızı savunmaktır. Şimdi buna itiraz etmez ve konuşmazsanız sonra hiç konuşamazsınız. Şimdi konuşmazsak sonra hiç konuşamayız"

 


Haber Kaynağı : 12punto

Dilruba K. Dilruba Y. Salih Uzun