Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Düğün bahane… Şevki Yılmaz yine Atatürk’ü hedef aldı

Sultan II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Osmanoğlu geçtiğimiz günlerde Beykoz'da evlendi. Düğünde nikah şahitlerinden Eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, Atatürk’ü ve Cumhuriyetin kurucularına saldırdı.

Düğün bahane…  Şevki Yılmaz yine Atatürk’ü hedef aldı

Türkiye’de yaşayan padişah torunlarından Berna Osmanoğlu, İstanbul'da düzenlenen tören ile dünya evine girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen törene çiftin anne ve babaları, akrabaları ve yakın dostlarının yanısıra ünlü isimler de katıldı. Atatürk düşmanı imam Halil Konakcı’nın da katıldığı törende nikah şahidi olan Eski Refah Partili Şevki Yılmaz’ın Atatürk’ü hedef alan konuşması kamuoyunda tepki yarattı.

ŞERİATÇI İMAM DA O DÜĞÜNDE

Törenin konukları arasında Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İlber Ortaylı, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Şeriatçı imam Halil Konakçı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Pazan, Star gazetesi köşe yazarı Nuh Albayrak, TV program yapımcı ve sunucusu Pelin Çift, TV programcısı Mehmet Fatih Çıtlak, TV programcısı ve yazar Mustafa Armağan, tarihçi yazar Şafak Tunç, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun da yer aldı.

Gelin ve damadın şahitliklerini Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak yaptı.

Her fırsatta Atatürk düşmanlığını sergileyen Şevki Yılmaz törende şu sözlerle Cumhuriyeti ve Atatürk’ü hedef aldı:

“Osmanlı’yla iftihar ediyorum. Osmanlı’yı süren soysuzları da lanetle anıyorum. bugün elhamdülillah böyle bir ailenin düğününde birlikteyiz.”

Yılmaz’ın konuşması sırasında Ortaylı’nın sessiz tepki göstermesi dikkat çekti.

“SÜRÜLMEYİ HAK ETTİKLERİNİ GÖSTERDİLER”

Yılmaz’ın Atatürk düşmanı sözlerine sosyal siyasetten de tepkiler geldi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Şevki Yılmaz, Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum diyerek Atatürk ve TBMM’ne hakaret etmiştir. Bu adama derhal dava açılmaz ise Cumhuriyetin savcısı kalmamış demektir. Şevki umarım bir yerde karşılaşırız. Sana soylunun soysuzun kim olduğunu gösteririm. Bu arada düğünü yapan Osmanlı ailesi de bunun gibi adamları düğünlerine davet ederek sürülmeyi hak ettiklerini bir kez daha göstermişler."


Haber Kaynağı : 12punto

İlber Ortaylı Ümit Özdağ Zafer Partisi şevki yılmaz osmanlı düğünü