Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

El öpmenin cezası olacak mı? Bahçeli'nin fotoğrafı akıllara Kılıçdaroğlu'na tören yapan komutanı getirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Başkanlığı'nı ziyaretinde Özel Hareket Başkanı Süleyman Karadeniz'in Bahçeli'nin elini öpmesi ve özel harekat polislerinin de Bahçeli'nin elini öpmek için sıraya girmesi tepki çekmişti. Bu görüntüler akıllara eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2017'deki 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı ziyaretini getirdi. Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sonrası dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, "bizzat" talimatıyla soruşturma açılmıştı. CHP Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu o görüntüleri 12punto'ya değerlendirdi.

El öpmenin cezası olacak mı? Bahçeli'nin fotoğrafı akıllara Kılıçdaroğlu'na tören yapan komutanı getirdi

Burak DEMİRBAŞ -12punto.com.tr

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz nedeniyle Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Başkanlığı'nı ziyaret etti. Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Başkanlığı'na gelen Bahçeli'yi, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ve beraberindeki heyet karşıladı.

Bahçeli, Özel Harekat Anıtı'na üzerinde "Vatan size minnettardır" yazılı çelenk bıraktıktan sonra dua etti.

 

Özel harekat polislerini selamlayan Bahçeli, Ayyıldız ve beraberindekilerle bir süre görüştükten sonra yerleşkeden ayrıldı.

Özel Hareket Başkanı Süleyman Karadeniz ise MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elini öptü.

Görüntüler tartışma yaratırken özel harekat polislerinin de Bahçeli'nin elini öpmek için sıraya girdiği ortaya çıktı.

AKILLARA KILIÇDAROĞLU GELDİ

Bahçeli'nin el öpme görüntüleri akıllara 2017 yılında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir programı öncesi, özel uçağı ile indiği Bandırma 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı’na yaptığı ziyareti akıllara getirdi.

Kılıçdaroğlu'nu Bandırma 6. Ana Jet Üssü'ndeki askeri törende üs komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer karşılamıştı.

Ziyarette düzenlenen resmi törene ilişkin dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ziyareti şöyle anlatmıştı:

“Askeri havaalanı kullanılacağı için önceden izin istendi. Ancak ziyaret spontane gelişti. Uçak inmeden 10 dakika önce komutan ‘Bir çay kahve içilir mi?’ diye sordu. Havaalanında Sayın Genel Başkan’ı karşıladık, üs komutanı bir çay ikramında bulunacaktı. Nezaketen gidildi. Komutanlık binasına gittiğimizde kapıda 10 askerlik tören mangasını gördük. Komutan, Genel Başkan’a ‘Merhaba der misiniz’ dedi. Genel Başkan da ‘Merhaba asker’ dedi. İçeride de Genel Başkan’a küçük bir plaket verildi. Hava üssüne inmiş; nezaketen uğrayarak bir çay içmesi kadar doğal bir şey yok.”

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise, "Teftiş Kurulu Başkanımızı bizzat görevlendirdim. ’Git, bu konuyu incele ve gerektiğinde soruşturmayı yap. Bununla ilgili raporu bana getir’ dedim. Dün akşam Hava Kuvvetleri Komutanı’mızın ifadesi, kendi iç incelemesidir. Bağlayıcı değil; ama asıl nihai karar, bakanlığımızın Teftiş Kurulu’nun. O gelecek rapora göre, biz de işlem yapacağız" demişti.

Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ise, 23 Nisan 2017'de TBMM’de düzenlenen resepsiyonda, Kılıçdaroğlu'nun üs komutanlığında askeri törenle karşılanması ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “İnceleme, Sayın Genelkurmay Başkanı'nın direktifiyle başladı. Ben incelemeyi tamamladım, raporumu sundum. İki kelimeyle söyleyeyim, kasıt yok, kusur var"  ifadelerini kaydetmişti.

Ayrıca, Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer'e ''uyarı'' cezası verilmişti.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN SERT TEPKİ 

Konuyu partisinin grup toplantısında gündeme getiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bir siyasiye saygı gösterilmesi eyvallah. O siyasinin bunu nasıl karşıladığı, neye ne kadar izin verdiği kendi tercihidir. Biz bunlara saygılı oluruz ama bu devletten maaş alan bu milletin tamamı için görev yapması gereken, üzerinde üniformasıyla yetkisiyle olan birilerinin bu ülkede siyasetin bir kısmının, küçük bir kısmının temsiline eğilmesini, el etek öpmesini asla kabul etmiyoruz, nokta."

'DEVLET PROTOKOLÜNDE 4.SIRADA'

Tepki çeken görüntüleri ve 2017 yılındaki töreni 12punto'ya değerlendiren CHP Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu şunları söyledi:

"Öncelikle sayın Kılıçlaroğlu'na yönelik olarak devletin protokol kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen bir olay ile dün yaşanan olay arasında bir benzerlik olmadığını ifade ederek sözlerime başlamak isterim. 

2017 yılında gerçekleşen olayda hatırlanacağı üzere Ana Muhahalefet Partisi Genel Başkanı olarak devlet protokolünde 4. sırada yer alan sayın genel başkanımız Balıkesir ve ilçelerine yönelik yapmış oldugu bir seçim çalısması maksadıyla Bandırma Askeri Havaalanını kullanmış ve bu kapsamda Üs Komutanı tarafından protokol kurallarına uygun olarak karşılama töreni yapılmıştır. 

Ancak devlet protokol kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen bu uygulamaya yönelik olarak soruşturma açılmış ve soruşturma sonucunda Üs Komutanı bu uygulamanın seçim dönemi kısıtlamalarına uygun olmadığı gibi komik bir gerekçe ile  kusurlu bulunmustur.

Görüldüğü gibi devlet protokol kurallarına uygun bir karşılama töreni için bile soruşturma açılmıştır.

'PARTİYE SADAKATİNİ GÖSTERECEK ŞEKİLDE...'

Dün yaşanan olay ise bırakın devlet protokol kurallarını, demokratik bir ülkede olması düşünülemeyecek bir uygulamadır. Tarafsız olması gereken Emniyet teşkilatının bir üyesi partiye sadakatini gösterecek şekilde bir parti başkanının elini öperek devlet memurlarının  siyasi tarafsızlık ilkesini ayaklar altına almıştır.

Bu bağlamda sayın genel başkanımız Özgür Özel tarafından bugünkü meclis toplantısında da belirtildiği gibi iyi yetişmiş, liyakatlı kadroların cemaatlere, partilere, kişilere değil, devlete olan sadakatini önemsediğimizi ifade etmek isterim.

KADROLAŞMA ELEŞTİRİSİ

Son tahlilde bu olay aynı zamanda devlet içerisinde kadrolaşmanın ve belli bir partinin sempatizanlarının kritik görevlerde görevlendirildiginin de en somut göstergesi olmuştur.

Sonuç olarak devlet içerisinde liyakatten çok sadakate dayalı kadrolaşma olduğuna yönelik tespitlerimizin vücut bulmuş hali olan bu fotoğrafın nihai degerlendirmesini halkımızın vicdanına bırakıyoruz."


Haber Kaynağı : Burak Demirbaş

Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz Devlet Bahçeli Süleyman Karadeniz Yankı Bağcıoğlu