Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Emeklilerin maaşı ve 85 milyonun sağlığı CHP'li belediyelere bağlı: Bakan Işıkhan'dan imalı 'prim borcu' göndermesi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye borçlarını gündeme taşımasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, prim borçlarıyla ilgili gereken adımları atmaya hazır olduklarını söyledi. Işıkhan, yaptığı açıklamada kullandığı ifadelerle adeta CHP'li belediyelerin ödeme yapmadığı taktirde emekli maaşı ödemelerinin zora gireceği imasında bulundu.

Emeklilerin maaşı ve 85 milyonun sağlığı CHP'li belediyelere bağlı: Bakan Işıkhan'dan imalı 'prim borcu' göndermesi

Erdoğan, AKP grup toplantısında emekli maaşlarına zam yapılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e belediyelerin prim borçlarını hatırlatmış, “Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini, daha büyük vaatlerde bulunarak gizleyemezsiniz” dedi.

Erdoğan, belediye borçları hakkında şöyle konuştu:

“Gücünüz yetiyorsa, belediye başkanlarınıza söyleyin, ‘Bedava yapacağız’ diyerek milletten oy istedikleri ancak üç ayda üç-dört kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler.

Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız, talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan birikmiş borçlarını ödesinler.

Meydanlarda ‘oy verene bedava traktör vereceğiz’ demek kolaydır; zor olan sözünün eri olmaktır, ahdine sadık kalmaktır.

Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır.

Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Dolayısıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı artık bunun tahsilini kaynağında yapacaktır, bunu böyle bilesiniz.”

Bakan Işıkhan da X’ten yaptığı açıklamada yerel seçimlerden sonra prim borçları artan CHP’li belediyelerden borçların tahsil edilmesi için gereken adımların atılacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal güvenlik kapsamında 16 milyon emeklimizin aylıklarını, 85 milyon vatandaşımızın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarını karşılarken en önemli gelir kaynağımız sigorta primleridir.

Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıtdışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumundayız.

Bu noktada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Yerel seçimlerden önce özellikle CHP'li belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını verilerle açıklamış ve tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi yönünde çağrı yapmıştık.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız."


Haber Kaynağı : 12punto

akp grup toplantısı AKP borç CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP emekliler ışıkhan maaş sigorta