Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Emniyet’te Ayhan Bora Kaplan depremi: Soylu’ya yakın Emniyet Müdürü Alp Aslan açığa alındı

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ile yakın ilişkileri olduğu iddia edilen eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan, açığa alındı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Alp Aslan, Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na gelmesiyle birlikte kızak görev olarak tabir edilen polis başmüfettişliğine atanmıştı.

Emniyet’te Ayhan Bora Kaplan depremi: Soylu’ya yakın Emniyet Müdürü Alp Aslan açığa alındı

Ankara’da yeraltı dünyasında “Kaplanlar” olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ve adamları hakkındaki soruşturmanın yankıları sürüyor. 

Kaplan’ın tutuklanmasının ardından emniyet ve yargıdaki bağlantılarının araştırılıp araştırılmayacağına ilişkin tartışmalar devam ederken, Ankara Emniyeti’nde çok kritik bir gelişme daha yaşandı. 

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre; Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın çalışma ekibindeki isimlerden biri olarak bilinen ve uzun süre Ankara’da Organize Şube Müdürlüğü yapan Alp Aslan’ın açığa alındığı öğrenildi. 

Aslan’ın yanı sıra daha önce bir süre asayişe de bakan Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Murat Kaşıkçı ile Mukadder Kardiyen de açığa alınan diğer isimler oldu.

YERLİKAYA’NIN GELİŞİYLE ‘KIZAK GÖREV’E ATANMIŞTI

Alp Aslan, Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na getirilmesinin ardından, kızak görev olarak tabir edilen polis başmüfettişliğine atanmıştı.



Haber Kaynağı : 12punto

Ayhan Bora Kaplan Alp Aslan Süleyman Soylu