Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan, MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç'u 'Saray'a çağırdı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle ilgili yaşanan gelişmeler gündemi belirlemeye devam ederken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir adım geldi. İddiaya göre Erdoğan polis soruşturmaları ve yaşanan süreci değerlendirmek adına, MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç'u 'Saray'a toplantıya çağırdı.

Erdoğan, MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç'u 'Saray'a çağırdı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 3 emniyet görevlisinin evlerinde arama yapıldı.

Yaşanan bu gelişme sonrası MHP Genel Başkanı Bahçeli yaptığı açıklamada bu durumun birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo olduğunu söyledi ve "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" yorumunu yaptı. 

SARAY'DA TOPLANTI İDDİASI

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek'in iddiasına göre Bahçeli'nin bu sözlerinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi ve konuya ilişkin önemli adımların atılmasına karar verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen ve kamuoyunda Ayhan Bora Kaplan suç örgütü olarak bilinen silahlı suç örgütü ile ilgili soruşturma kapsamında, hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan firari sanık Serdar Sertçelik'in medyaya yansıyan ses videoları ve ses kayıtlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

MATERYALLARE EL KONULDU

Şüpheli 3 emniyet görevlisi hakkında "suç işlemek için anlaşmak", "adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs", "görevi kötüye kullanma" ve "suçluyu kayırma" suçlarından devam eden soruşturmada, şüphelilerin ikametlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapıldı.

Ayrıca soruşturma hakkında kısıtlama kararı alındı. Firari sanık Serdar Sertçelik'in yurt dışına yasa dışı yollar ile kaçmasında ihmali olan tüm kamu görevlileri hakkında da soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise toplantıya ilişkin şu bilgileri aktardı: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi. Önceki akşam için planlanan bir toplantıydı bu.

Biriken konularla ilgili her iki isimden de aynı anda bilgi almak istediği belirtiliyor. 

Aslında programında önceki akşam yapılacak olan toplantı dün akşama alınmış. Tabii ki gündemde güncel her konu olduğunu söyleyebiliriz.

Sadece dün MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği konular değil yargıdaki ve istihbarat alanındaki gelişmelerin ele alındığını söyleyebiliriz. Grup toplantısı önemli. Aldığı bilgiler neticesinde ne söyleyecek? Tüm gözler 12'deki grup toplantısında olacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ankara AKP Ayhan Bora Kaplan Cumhurbaşkanı Erdoğan İbrahim Kalın