Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan MİT etkinliğinden fotoğrafları önce açık paylaştı, sonra sildi, paylaşımı kaldırmayan AKP'liler var

MİT'in kuruluş yıldönümü etkinliğinde çekilen fotoğraflar Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç'un sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Erdoğan MİT etkinliğinden fotoğrafları önce açık paylaştı, sonra sildi, paylaşımı kaldırmayan AKP'liler var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde bakanlar ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katıldı. 

Gerçek Gündem'in haberine göre MİT'in Kale Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinliğin ardından fotoğraf krizi yaşandı. Erdoğan'ın etkinlikte yaptığı konuşma sırasında salonda çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Fotoğraflarda aralarında üst düzey MİT mensuplarının da olması muhtemel katılımcıların yüzleri görülürken; bir süre sonra paylaşımda düzenleme yapılarak bu fotoğraflar kaldırıldı.

Benzer fotoğraflar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un sosyal medya hesabından da paylaşıldı. 

HALA SİLMEYENLER VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı yılmaz Tunç’un aksine AKP içinde hala MİT üyelerinin yüzlerini gösteren paylaşımı silmeyen isimler var. Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kültür Turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Anayasa Komisyonu Başkanı AKP Milletvekili Yusuf Beyazıt’ın tweetlerini silmediğini ortaya çıkardı.

GAZETECİLER TUTUKLANMIŞTI

MİT Kanunu'nun 27 Maddesi'ne göre, MİT'te görev yapan kişileri ifşa etmenin cezası iki yıldan sekiz yıla kadar hapis.

5 Mart 2020'de Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesine ilişkin yaptıkları haber nedeniyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç tutuklanmış; OdaTV internet sitesine erişimin engellenmesi kararı verilmişti. O dönem OdaTV'nin genel yayın yönetmeni olan Barış Pehlivan da aynı gerekçeyle 6 Mart’ta tutuklanmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bakan Barış Pehlivan Barış Terkoğlu Ceza Erdoğan gazeteci Gerçek Gündem gazeteciler gündem İnternet sitesi istihbarat Kriz Medya Milli İstihbarat Teşkilatı MİT Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Medya TBMM Teşkilat Yılmaz Tunç