Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan, partisinin grup toplantısında: 'Sivil anayasa hasreti dinmeli'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan yeni anayasa hakkında açıklamada bulundu. Ayrıca Erdoğan, İsrail ve Filistin savaşına değinerek, "Filistin'in hakkını savunmaya devam edeceğim" dedi ve Hamas'ın yanında olduğunu belirtti.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında: 'Sivil anayasa hasreti dinmeli'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasının en başında kadrolarda yeniliklerin olacağını ifade etti. Ayrıca Erdoğan, konuşmasını ağırlıklı olarak Filistin-İsrail savaşı konusu üzerinden gerçekleştirdi. 

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

"İstişare toplantılarımızı önümüzdeki hafta gerçekleştiriyoruz. Yorulan arkadaşlarımızı dinlenmeye alıp, kadrolarımızı tazeleyerek yolumuza devam edeceğiz.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimin üzerinden dün itibarıyla bir yıl geçti. TBMM, bu bir yıl içinde yine gece günüz demeden çalıştı ve milletimizin beklentilerini karşılayacak yasaları çıkardı. Aynı süreçte hükümetimiz de başta şahsım olmak üzere tüm kabine üyelerimiz de gecemizi gündüzümüze katarak ülkemizin refahı, kalkınması ve güvenliği için ter döktük, döküyoruz. Sadece son grup toplantımızdan bu yana yurt içinde ve yurt dışında birçok programa katıldık. Farklı liderleri ülkemizde misafir ettik. Dış politika kulvarında özellikle yoğun bir dört haftayı geride bıraktık.

"SİVİL ANAYASA HASRETİ DİNMELİ"

Fahiş fiyatlar ilgili yasa düzenlemeleri TBMM tatile girmeden çıkarmamız gerekiyor. Öğretmenlerimize yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz. Sivil anayasa hasreti dinmeli. Bu konu günlük siyasete alet edilmemeli, sonuna kadar yapıcı tutum sergileyeceğiz. Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan istişari temasları bitirip somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz.

 

Önümüzde kesintisiz bir 4 sene daha var. Her günü ilk günkü aşkla dolu dolu geçireceğiz. Halkla araya mesafe koymanın, duvar örmenin, sokakla, çarşıyla, pazarla, mahalleyle bağı zayıflatmanın bizim siyaset geleneğimizde yeri yoktur.

31 Mart seçimlerinde bize ikazda bulunmuştur. Seçmenin güveninde bir kırıklık olmamıştır. 14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta hükümeti Cumhur İttifakına teslim etmiştir. 

"HUKUK ZEMİNİNDE HESABINI SORARIZ"

Son dönemde gündeme gelen tüm hadiseyi tüm boyutlarıyla takip ediyoruz. Bürokratik vesayete izin vermeyiz. Kanunun dışına çıkan, marazı olan kim varsa hukuk zemininde mutlaka hesabını soruyoruz. Ülke ve millete karşı vazifesini yapmamasının hiçbir bahanesi olamaz.

 

Bize süre biçenler oldu, bize gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. Korkanlar, ürkenler hırslarına yenilenler oldu. Onlar şimdi yoklar, unutulup gittiler. Biz buradayız. Dimdik sapasağlam ayaktayız. Dava burada, yarın da burada olacak. Mevla ömür, milletimiz de yetki verdikçe burada olmaya devam edeceğiz.

Geçen hafta Özgür Özel'i AKP Genel Merkezi'nde kabul ettik ve dolu dolu bir toplantı gerçekleştirdik. Dediğim gibi, siyasette yumuşama dönemine geçiyoruz. Türkiye'yi bir gördük. Hiçbir ayrım yapmadan 85 milyonun tamamını kucakladık. Önümüzdeki 4 yıl gerilimle değil; karşılıklı hoşgörüyle geçsin. Arzumuz, Türkiye'nin meseleleri siyasetin üstünde ele alınsın. 

FETÖ'ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanlar görüyoruz ki asla boş durmuyor. Siyasetteki tüm sermayesi köken, meşrep, inanç, bunun üzerinden insanları ayırmak olanların nereye varmaya çalıştığının idrakindeyiz. Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz.

"ER YA DA GEÇ GAZZE"

Nakba’nın yıldönümünde umudunu muhafaza ediyoruz. Er ya da geç Filistinliler evlerine dönecekler. Er ya da geç Filistinliler yastıklarının altında muhafaza ettikleri o anahtarlarını kullanacak ve yuvalarına kavuşacaklardır.

Hitler Yahudi Soykırımı’nı yaparken yalnız değildi. Avrupa’daki pek çok ülke Hitler’i destekliyordu. Hitler soykırım yaparken kendini çok kudretli hissediyordu. Yenilmez hissediyordu. Ne oldu? Kafasına bir kurşun sıktı, yanmış cesedi sığınağında bulundu. Er ya da geç Gazze, Kasabı Netanyahu’yu ve onunla birlikte soykırıma ortak olanları da aynı akıbeti bekliyor. Göreceksiniz döktükleri her damla kanın hesabını mutlaka verecekler. Netanyahu ve soykırıma ortak olanlar, döktükleri her damla kanın hesabını verecek. Biz de soykırımcıların hukuka hesap vermesi için enselerinde olacağız.

HAMAS CEVABI

Hamas'a sahip çıkıyoruz diye bizi eleştiriyorlar. Sizin hiç insafınız kalmadı mı? Terör devletini savunacak kadar; ruhunuzu, kimliğinizi ve kişiliğinizi kaybettiniz? Bu azgın ve terör devleti gözünü er ya da geç Anadolu'ya dikecek. İsrail sadece Filistin'e saldırmıyor bize de saldırıyor. Ben Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzetince rahatsız olanlar var. Ona da hain demediler mi? Hamas'a terör örgütü diyenler; 100 yıl önce Kuvay-ı Milliye'ye de hain diyecekti. Hamas'ın yanında durmaya devam edeceğiz. Filistin'in hakkını savunmaya devam edeceğim.

Siyonist katillerin ve piyonlarının bizi hedefe koyması, ürkecek, çekinilecek bir şey değil, göğsümüzde gururla taşıyacağımız bir şeref madalyasıdır

Hükümetimiz ve ittifakımız her zamankinden daha güçlüdür. Katiller mahkeme önünde hesap veresiye kadar tüm imkanlarımız ile Filistin'in yanındayız"


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akp grup toplantısı