Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Erdoğan'a sunuldu: AKP’nin 81 ilde hazırlattığı raporda yurttaşın iki temel problemi ortaya çıktı

AKP’nin 81 ilde düzenlediği Türkiye Buluşmaları’nda yaptığı araştırmalarda yurttaşlar ülkenin en büyük problemi olarak ekonomi ve adaleti işaret etti. Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmaların ilk sırasında terör ve mülteci sorunu ön plana çıkıyordu.

Erdoğan'a sunuldu: AKP’nin 81 ilde hazırlattığı raporda yurttaşın iki temel problemi ortaya çıktı

31 Mart Yerel Seçimleri’nden mağlubiyetle ayrılan AKP, seçim yenilgisinin sebeplerini araştırmak ve çözüm önerilerini almak üzere 81 ilde Türkiye Buluşmaları düzenledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla düzenlenen buluşmalarda, yurttaşların talep, istek ve şikayetleri raporlandı. Hazırlanan raporda ilginç sonuçlar elde edildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin haberine göre, yurttaş, parti kurmaylarına ekonomik meselelerle ilgili şikayetlerini anlatırken, adalet alanındaki endişelerini de dile getirdi. 

Yurttaşların talep ve şikayetleri bakanlıklara bildirilirken, yeni reformlar için çalışmalara başlandığı belirtildi.

"CEZASIZLIK" ALGISI

Adalet Bakanlığı’nın toplumun hassas olduğu konularda, adalet anlayışını güçlendirecek, cezasızlık anlayışını ortadan kaldıracak bir takım adımlar atma yolunda olduğu öğrenildi. 

Yurttaşın taleplerine göre şekillenecek yeni yargı reformunun önce Erdoğan’a ardından da Meclis’e sunulacağı kaydedildi.

EKONOMİK SORUNLAR

Yurttaşın bir diğer problem olarak gösterdiği “ekonomi” için de hükümetin ekonomi kurmayları harekete geçti. Problemin çözüm adresi olan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, hâlen yürütülmekte olan programdan taviz vermeden, enflasyonu tek haneye düşürüp, yurttaşın alım gücünü artıracağı ve elini rahatlatacağı, gerek duyulduğu takdirde yeni bir dizi adımlar atacağı iddia edildi.

Dar gelirli yurttaşların konut başta olmak üzere yaşadığı birçok sorun için yeni projeler geliştirileceği öne sürüldü.

AKP kaynakları, yapılacak yeni ikinci dalga reformlarının, hepsinin sahadan gelen veriler ile beklentilere uygun bir şekilde gerçekleştirileceğine dikkat çekti.

Reformların hepsinin teknik ve bürokratik bir anlayışla değil, milletin taleplerine yönelik dizayn edildiğini belirten parti kaynakları, hızlı bir reform süreci yaşanacağını söyledi. Konunun, bugün yapılması planlanan AKP MYK toplantısında da gündeme gelmesi bekleniyor. 

Erdoğan’ın, raporlar doğrultusunda parti kurmaylarına yeni talimatlar verebileceği belirtiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Reform Yargı Reformu