Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Erdoğan'ın Esad açıklaması ardından akıllara 'Suriye anketi' geldi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad ile yeniden görüşmelere başlanabileceği yönündeki açıklamalarının ardından akıllara iki yıl önce yapılmış olan 'Suriye anketi' geldi.

Erdoğan'ın Esad açıklaması ardından akıllara 'Suriye anketi' geldi

Geçtiğimiz ay AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz.

Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed'le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok” ifadelerinin ardından, Areda Survey’in iki yıl önce gerçekleştirdiği Türkiye-Suriye ilişkilerine dair araştırma yeniden gündem oldu.  

Areda Survey araştırma şirketinin 2.000 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 64,3’ü Türkiye ile Suriye ilişkilerinin geliştirilmesini ve ilişkilerin yeniden başlaması gerektiğini savunuyor. Yüzde 35,7’si ise bu yakınlaşmayı olumsuz değerlendiriyor. 

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Türkiye genelinde 2.000 kişinin katıldığı ve 23-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP araştırma şirketi Görüşme Suriye Türkiye