Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan’ın ‘yumuşama dönemi’ çıkışına Saray’dan ilk yorum! 'Özel'in de attığı adım...'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel’le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı ‘yumuşama dönemi’ açıklamasına Saray’dan ilk yorum geldi. Erdoğan’ın başdanışmanlarından Yiğit Bulut, "Özgür Özel’in de attığı çok önemli adım ile Türkiye '100. Yıl Uzlaşması' dönemine giriyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ‘yumuşama dönemi’ çıkışına Saray’dan ilk yorum! 'Özel'in de attığı adım...'

31 Mart Yerel Seçimleri’nden galibiyetle ayrılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme 1,5 saat sürdü.

Kritik görüşmenin ardından Erdoğan bugün yaptığı açıklamada “Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ın ‘yumuşama dönemi’ çıkışına Saray’dan ilk yorum geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin '100. yıl uzlaşması dönemine' girdiğini ifade etti.

Özgür Özel'in attığı adımın da önemli olduğunu belirten Bulut, şunları yazdı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan tarihi cümle; Siyasette yumuşama dönemini başlatıyoruz. Özgür Özel’in de attığı çok önemli adım ile Türkiye '100. Yıl Uzlaşması' dönemine giriyor. Hayırlı olsun."

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin bugün yaptığı açıklamada siyasette 'yumuşama' dönemi başlatmak istediklerini belirterek şunları söylemişti:

"Özgür Bey CHP'de genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması, iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmıyordu. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız."


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan Yiğit Bulut yumuşama dönemi