Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Esad cephesinden normalleşme yanıtı: Suriye ile Türkiye ilişkilerinde 2011 öncesi duruma dönülmeli

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile normalleşme için 2011 öncesi duruma dönülmeli ifadesinde bulundu.

Esad cephesinden normalleşme yanıtı: Suriye ile Türkiye ilişkilerinde 2011 öncesi duruma dönülmeli

Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmeye yönelik samimi çabalar gösteren dost ve kardeş ülkelere teşekkürlerimizi ve takdirlerimizi sunar ve iki ülke arasındaki ilişkilerin doğal haline dönmesinin, 2011 öncesinde var olan duruma dönüşü gerektirdiğini vurgularız" ifadelerini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair art arda gelen açıklamalar ışığında, her zaman halklar ile Suriye'ye zarar veren hükümetlerin politikaları ve uygulamaları arasında belirgin bir ayrım yapma konusunda titiz davrandığını hatırlatmaktadır. Gerçekler ve olaylar bunu kanıtlamıştır" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Suriye, devletlerin çatışma veya düşmanlık üzerine değil, çıkarlarının karşılıklı sağlıklı ilişkiler üzerine inşa edilmesini, sağlam bir inançla savunur. Bu bağlamda Suriye, diğer devletlerin ilişkileri geliştirmeye yönelik çeşitli girişimlere olumlu yaklaşmıştır.

Aynı şekilde, Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmeye yönelik girişimlere de olumlu yaklaşmıştır ve bu girişimlerin sonucunun medyatik bir amaç değil, somut gerçeklere dayanan ve devletler arasındaki ilişkileri belirleyen ilkeler üzerine inşa edilen bir süreç olmasını savunmaktadır.

Bu ilkelerin temeli, devletlerin egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı, güvenlik ve istikrarını tehdit eden her şeyle mücadele etmek ve iki ülkenin ve halklarının ortak çıkarlarına hizmet etmelidir.

Bu bağlamda, herhangi bir girişim, ilişkilerin normal hale dönmesini sağlamak amacıyla açık temellere dayanmalıdır. Bu temellerin başında, yasa dışı olarak Suriye topraklarında bulunan güçlerin çekilmesi ve sadece Suriye'nin değil, Türkiye'nin de güvenliğini tehdit eden terörist gruplarla mücadele yer almaktadır.

Suriye Arap Cumhuriyeti, Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmeye yönelik samimi çabalar gösteren dost ve kardeş ülkelere teşekkürlerini ve takdirlerini sunar ve iki ülke arasındaki ilişkilerin doğal haline dönmesinin, 2011 öncesinde var olan duruma dönüşü gerektirdiğini vurgular. Bu, iki ülkenin güvenliği, barışı ve istikrarı için temel unsurdur." 


Haber Kaynağı : 12punto

Dışişleri Bakanlığı Suriye Türkiye