Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
0,0000
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Eylem ses getirdi: Orman ihalesi iptal edildi

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, Reşit Kibar'ın öldürülmesi ve n orman ihalesine karşı Fındıklı halkı eylem yaptı. Fındıklı halkı sorunlara dikkat çekmek ve tepkilerini göstermek amacıyla toplandı. Yoğun tepkiler sonucunda orman ihalesinin iptal edildiği duyuruldu.

Eylem ses getirdi: Orman ihalesi iptal edildi

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, Fındıklı Belediyesi Orman Müdürlüğü tarafından orman arazilerinin ihaleye açılması, bölgedeki maden arama sahaları ve Cankurtaran'da Reşit Kibar'ın öldürülmesi konularına karşı Fındıklı Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini dile getirdi. Halkın yoğun tepkileri üzerine ihalenin iptal edildiği duyuruldu.

'BELEDİYE DUYURDU'

Eylemler sonucu ihalenin iptal edildiğini duyuran Fındıklı Belediyesi şu açıklamayı yaptı:

"Fındıklı Orman İşletme Şefliği, Yeni mahalle Konaklamasız Orman Parkında yer alan gelir getirici tesislerin işletme hakkının kiraya verilmesi işi" ne ait ihale 2886 S. Devlet İhale Kanunu'nun 29. Maddesi ve ilgili ihale şartnamesinin 14.Maddesi 1. Fıkrası uyarınca iptal edilmiştir. Bilgilerinize sunulur."

'KARADENİZ İNSANININ YÜREKLİ MÜCADELESİ'

Evrensel'in haberinde, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, eylemlerin karşılığını alacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Ben parlamentoda yaşam Cumhuriyet Halk Partisi grubu ile yaşam alanlarımızın tahrip edilmesini engellemek için ne gerekiyorsa yapacağım. Parlamentoda biz, sokaklarda siz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Fındıklı halkı olarak böyle bir projeye müsaade etmeyeceğiz” dedi. Ardından söz alan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ise, “Daha dün Hopa’da aynı olay yaşandı. Sermayenin temsilcileri yaşam alanlarına sahip çıkan Metin Lokumcu’yu polis şiddetiyle, emniyet güçlerinin orantısız gaz sıkmasıyla aramızdan aldılar. Fındıklı halkı doğmamış çocuklarının hakkı olan yer altı ve yer üstü zenginliklerini yarına taşıması gerektiğini biliyor. Ama sermaye de bu alanları talan etmek iççin saldırıya geçmiş, Fındıklı’ya saldırıyor. Bilmediği bir şey var. Karadeniz insanının yürekli mücadelesi var. Bugün de doğa için mücadele ederiz. Fındıklı’nın üzerinde, Cankurtaran’da mücadele eden Reşit Kibar’ı bizden koparan sermayenin doymayan hırsına kamunun malını peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Dedelerimiz yaylalardaki meralardaki ağaçları korurdu. Şimdi bütün arazilere orman kadastro çalışmasıyla tüm alanlara el koydu. Demek ki bir avuç sermayedara bu alanları peşkeş çekmek için el koymuş."


Haber Kaynağı : 12punto

Rize Rize Fındıklı Belediyesi Tarım ve Orman Müdürlüğü ormanlık alan Orman Yasası orman