Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eylem Tok olayında çarpıcı gelişme: Kaçırılan 9 çocuğun güçlü babaları kim?

Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan T.C ve T.C’yi kaza gecesi yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok’un ABD’den iade süreçleri devam ediyor. T.C’nin olay günü yanında olan 9 arkadaşı hakkında ise henüz bir karar yok. Baba Bülent Cihantimur da yalnızca adli kontrol tedbirine bağlı. Aci ailesinin avukatı Hacı Orhan, sürece dair gelişmeleri 12punto.com.tr’ye değerlendirdi.

Eylem Tok olayında çarpıcı gelişme: Kaçırılan 9 çocuğun güçlü babaları kim?

Kübra KARASU-12punto.com.tr

Eylem Tok ve oğlu T.C'nin, Oğuz Murat Aci’nin ölümüyle sonuçlanan kazanın hemen ardından hızla yurtdışına kaçması ve babası Bülent Cihantimur'un maddi durumu  tartışma konusu oldu. Firari şüpheli T.C’nin olay günü yanında olan 9 arkadaşı ise geri planda kaldı.

Olayda tek tutuklanan kişinin, T.C’nin babası Bülent Cihantimur’un şirket çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu olması da Aci ailesinin ve avukatlarının tepkisine neden oldu. 

Aci ailesinin avukatı Hacı Orhan, kaza sırasında olay yerinde bulunan 9 çocuk ve baba Bülent Cihantimur’la ilgili merak edilenleri 12punto.com.tr’ye değerlendirdi.

“AYNI İŞİ YAPAN BABA NEDEN TUTUKLANMADI?”

T.C’nin babası Bülent Cihantimur’un şirket çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu, davanın tek tutuklanan ismi olmuştu. "Suçluyu kayırma" ve "delilleri gizleme"  suçlarından tutuklanan Saltoğlu, 38 gün sonra tahliye edildi.

Konuyla ilgili Oğuz Murat Aci’nin ailesinin avukatı Hacı Orhan, Bülent Cihantimur’un da, Saltoğlu ile “aynı durumda aynı işi yapan” kişi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Birisi tutuklanacaktı o da Ayşe Ceren Saltoğlu oldu. Tutuklandıktan sonra bu insan ne değişti, hangi şart değişti de tutukluluğunu kaldırdınız? Kaçma şüphesinden dolayı eğer tutuklanmışsa bu insanlar iki saat içerisinde yurt dışına kaçabilecek yetenekte insanlar. Eğer mesele kaçma ise kaçabilir yani. "

“ASIL YAKALANMASI GEREKEN BAŞKASIYKEN”

"Asıl yakalanması gereken başkasıyken o yakalandı. Yani aynı durumda aynı işi yapan biri daha var. Eğer Ayşe Ceren, Eylem Tok ve oğluna yardım etmekten dolayı yargılanıyorsa ve tutuklandıysa Bülent Cihantimur da havaalanına götürdü onları. Yani baba ile Ayşe Ceren aynı suçu işlemelerine rağmen yalnızca Ayşe Ceren tutuklandı, baba tutuklanmadı. Biz “Bu kadın tutuklandıysa baba da tutuklanmalı” diyoruz." 

“OLAY YERİNDEKİ 9 ÇOCUK SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLMELİ”

Asıl tutuklanması gerekenlerin olay yerindeki 9 çocuk olduğunu söyleyen avukat Orhan, bununla ilgili sitemini şöyle ifade etti:

"Olay yerindeki 9 çocukla ilgili şikayette bulunduk. Onların soruşturmaya dahil edilmesi lazım. Tutuklanması gereken birileri varsa o da olay yerindeki çocuklardır. Biz o konuda biraz sitemkarız. Aralarında, ‘Telefonu olay yerinde aldım’ diyen birisi var. Bunu itiraf etti. Bu çocuk niye tutuklanmadı? O 9 kişi hepsi güçlü adamların çocukları. Yoksa başlangıçta çok iyi gitti her şey."

 


Haber Kaynağı : Kübra Karasu

Bülent Cihantimur Eylem Tok Hacı Orhan T.C. Oğuz Murat Acı Trafik kazası eyüpsultan ABD