Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eylem Tok ve oğlu iade edilmezse ABD’de yargılanacak: Karar günü 18 Haziran

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok, kaçtıkları ABD'de yakalandı. Türkiye'ye iadeleri konusunda 12punto'ya konuşan Aci ailesinin avukatı Hacı Orhan, "İade edilmeme gibi bir durum söz konusu olabilir. Eylem hanım gelir ama çocuk kalabilir" dedi.

Eylem Tok ve oğlu iade edilmezse ABD’de yargılanacak: Karar günü 18 Haziran

Aslı AĞIRDİL/ 12punto.com.tr

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kaza sonrası önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, kaldıkları eve düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Haberi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Tunç, “ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre, Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD'de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci bakanlık olarak yakından takip ediyoruz.” dedi.

EYLEM TOK GELİR, TİMUR KALABİLİR

12punto'nun ulaştığı Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci'nin avukatı Hacı Orhan, Tok'un Türkiye'ye iade süreciyle ilgili şunları söyledi:

"İade sözleşmesi, tarafların ülkelerine vatandaşına iade etmeme gibi bir hak veriyor. Diyor ki; siz vatandaşınızı iade etmeyebilirsiniz. Bazı suçları kapsam dışı bırakmış. Burada adi bir suç var. Bir trafik kazası. Ülkelerin egemenlik haklarıyla ilgili değil, biz o yüzden diyoruz ki buraya ikisi de iade edilebilir. Amerika, vatandaşıyla ilgili iade kararı verir mi vermez mi onu tam kestiremiyoruz ama şunu net söyleyebiliriz; Amerika iade ederse Türkiye'de yargılanacaklar, iade etmezse kendisi yargılayacak. 

İade edilmeme gibi bir durum söz konusu olabilir. Eylem Hanım için olamaz ama çocuk için olabilir. Eylem hanım buraya her türlü gelir." 

Eylem Tok ve Oğlu'nun tutuklu olduğunu belirten avukat Orhan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: 

"18'inde ikinci mahkemeleri var. Salı günü yargılanmak üzere tekrar mahkemenin önüne çıkacaklar. Orada hakim kararını verecek. 

Bakanlık iade sürecini takip ediyor. Biz şahsi takip edemiyoruz Amerika'da olduğu için. Bakanlığın takibiyle onlar üzerinden bilgi alabiliyoruz."


Haber Kaynağı : 12punto

Eylem Tok Oğuz Murat Acı Özer Aci Timur Cihantimur