Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eylem Tok ve oğlunun tutuklanmasında yeni ayrıntılar: Gözaltı esnasında paniklemiş

ABD'de yakalanan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un tutuklanmasının ardından iki firarinin yakalanma sürecinin yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Eylem Tok ve oğlunun tutuklanmasında yeni ayrıntılar: Gözaltı esnasında paniklemiş

Eyüpsultan’da 1 Mart’ta meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok ile kaçtıkları ABD’de yakalandı.

Firari Eylem Tok ve oğlunun yakalanmasına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

TRT Haber’in haberine göre; ABD’de sürekli yer değiştiren Tok ve oğlu, 20 gün önce Boston eyaletinde bulunan Jamaica isimli bölgede ev tuttu. Gayrimenkulu kiralarken de bir sözleşme imzaladılar.

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı ve Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği'ndeki Güvenlik Ateşeliği, firari anne ve oğulun yerlerini tespit etti.

Kira sözleşmesinin detaylarına dahi ulaşıldı. İlk etapta İnterpol yetkililerine, akabinde de Boston Polisine zanlıların bilgileri iletildi.

GÖZALTINA ALINDIKTAN SONRA TELEFON GÖRÜŞMELERİ YAPTI

Boston Polisi ABD’nin doğu yakası zaman dilimine göre 14 Haziran 09.30’da (TSİ 16.30) Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yaşadıkları yere baskın düzenledi.

Tok ve oğlu operasyon düzenleyen polislere direnç göstermedi. Timur Cihantimur’un paniklediği ancak annesi Eylem Tok’un onu sakinleştirdiği öğrenildi.

Gözaltı esnasında Eylem Tok bazı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Evde yapılan aramada bulunan 5000 dolar ise tutanağa geçirildi. Şüpheliler polis merkezine götürülürken ABD’li avukatlar da kısa sürede polis merkezine geldi.

EYLEM TOK VE OĞLU TUTUKLANDI

Anne ve oğlu, Boston Federal Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Timur Cihantimur "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", anne Eylem Tok ise "suçluyu korumak" maddelerine istinaden tutuklandı.

18 Haziran Salı günü tekrar hakim karşısına çıkacak olan şüphelilerin tutuklulukları bir kez daha değerlendirilecek.

YENİDEN KAÇIŞ PLANI YAPTIKLARI İDDİASI

Öte yandan Boston, Kanada’ya yakın bir mesafede bulunuyor. Firarilerin söz konusu bölgede ev tutmak istemelerinin bir sebebinin de, Timur Cihantimur'un ABD vatandaşı olmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Zira ABD vatandaşları, Kanada’ya rahatça geçiş yapabiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Eylem Tok Timur Cihantimur Oğuz Murat Acı