Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Altaylı dev firmaların Türkiye'den neden kaçtığını yazdı

Gazeteci Fatih Altaylı kendi sitesinde yayımladığı yazılarında ekonomiye de sıklıkla değiniyor. Altaylı kendine has üslubuyla yorumladığı konularda bu defa yabancı yatırımcıların Türkiye'den ayrılmalarıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Fatih Altaylı dev firmaların Türkiye'den neden kaçtığını yazdı

Son zamanlarda ardı ardına büyük firmaların Türkiye'den çekilme kararı aldıklarına dair haberler çıkıyor. Ekonomi kulislerinde bu çekilmeler endişeyle karşılanırken, Fatih Altaylı yaşanan gelişmeleri internet sitesindeki köşesine taşıdı.

Firmaların büyük bir hızla Türkiye'yi terk ettiğini söyleyen Altaylı bunun altında yatan nedeni de açıkladığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Volkswagen Türkiye’de üretim yapmak için dev bir fabrika kuracaktı, sonra aniden hiç nedensiz bir şekilde VW yatırımdan vazgeçti.

Honda, İzmit’teki fabrikasını kapadı, kapamakla kalmadı, fabrikayı da içindekilerle birlikte sattı ve Türkiye’yi terk edip gitti.

Ford, Türkiye’ye yapacağını açıkladığı 1 milyar dolarlık bir yatırımdan vazgeçtiğini bir süre önce açıkladı.

Dün de Türkiye’de 112 yıldır faaliyette bulunan BP, Türkiye’de yatırımlarını ölmüş eşek fiyatına satarak Türkiye’yi terk etti.

Birkaç yıl önce Londra’da bir "charity" yemeğinde  tanıştığım bir beyefendiden "Biz Türkiye’de iş yapmaya alışkınız ama hukuksuzluk nedeniyle kendimizi güvensiz hissettiğimiz bir dönem yaşamamıştık" yanıtını almıştım.

Bu kadar çok yabancı firmanın, böylesine peş peşe Türkiye’den çıkması hiç ama hiç hayra delalet değildir. Sermayeye "Giden gider kalan sağlar bizimdir" diyemezsiniz.

Dediğiniz zaman bir de bakarsınız ki elinizde hiç sağ kalmamış!"


Haber Kaynağı : 12punto

çekilme kararı Ekonomi Fatih Altaylı fabrika ford Honda izmit londra Türkiye yabancı yatırım

İlgili Haberler