Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Altaylı’dan dikkat çeken Erdoğan - CHP iddiası! ‘Bir kez daha…’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendiren gazeteci Fatih Altaylı, "Erdoğan elini bir kez daha CHP’nin içine sokmak istiyor. Ve biliyor ki, İmamoğlu’nu kendisi yenemiyor ve İmamoğlu’nu ancak kendi evinde, CHP’de etkisizleştirirse kazanabilir, geçen sefer olduğu gibi." yorumunu yaptı.

Fatih Altaylı’dan dikkat çeken Erdoğan - CHP iddiası! ‘Bir kez daha…’

31 Mart Yerel Seçimleri'nden galibiyetle ayrılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

Siyaset gündeminde gözlerin çevrildiği görüşme AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti. İki liderin zirvesi 1,5 saat sürdü.

Tarihi görüşmede yeni anayasa çalışmaları, seçim sonuçları, yargı krizi, emekliler, hak ihlalleri ve ekonominin konuşulduğu aktarıldı. Görüşmenin ardından Erdoğan siyasette 'yumuşama dönemi'ne girildiğini belirtti.

"ERDOĞAN ELİNİ BİR KEZ DAHA CHP'NİN İÇİNE SOKMAK İSTİYOR"

Erdoğan ve Özel görüşmesinin yankıları devam ederken, gazeteci Fatih Altaylı iki liderin görüşmesine yönelik gelen eleştirileri 'Aptallık' olarak nitelendirdi.

Görüşmenin olası siyasi sonuçlarını değerlendiren Fatih Altaylı, kendisine ait web sitesinden yayınladığı yazısının "Erdoğan elini bir kez daha CHP’nin içine sokmak istiyor" başlıklı bölümünde şu ifadeleri kullandı;

"Erdoğan’ın ne yapmak istediği net. Ve biliyor ki, İmamoğlu’nu kendisi yenemiyor ve İmamoğlu’nu ancak kendi evinde, CHP’de etkisizleştirirse kazanabilir, geçen sefer olduğu gibi. Bu yüzden de Erdoğan her yere erişmekte pek de zorlanmayan kolunu CHP’nin içine sokuyor.

Geçen dönem İmamoğlu’nu Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu‘nun çevresindeki adamları vasıtası ile engelledi.

Bu kez de Özgür Özel’i pohpohlayarak, popüler hale getirerek, egosunu okşayıp havaya sokarak İmamoğlu’nu etkisizleştirebilir. Şu anda çok net gördüğümüz plan bu. Ancak tutacağını hiç zannetmiyorum. Birincisi Özgür Özel, bir Kılıçdaroğlu değil. Bürokrasiden değil, sivil toplumdan kazıya kazıya geldi. Bu ucuz tezgahlara düşmez. Ayrıca AKP Türkiye’yi böyle yönetmeye devam ederse önümüzdeki seçimde kimin aday olduğunun önemi kalmaz. Erdoğan iktidarları muhalefetin gücünün değil, iktidarın zaaflarının yıktığını bilecek kadar iyi siyasetçidir. Hâlâ öyle olduğu bayağı şüpheli dursa da!"


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Fatih Altaylı Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan yumuşama dönemi