Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Altaylı'dan dikkat çeken 'Varank' iddiası: 'Hasan Doğan'ı yemek için...'

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin 31 Mart yerel seçim yenilgisini değerlendirdiği Kızılcahamam kampında konuşulduğu iddai edilen kulisleri aktardı. Altaylı, Kabine'de değişim olasılığı olan tek bakanın Ticaret Bakanı Ömer Bolat olduğunu belirtirken, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank için de dikkat çekici iddialarda bulundu.

Fatih Altaylı'dan dikkat çeken 'Varank' iddiası: 'Hasan Doğan'ı yemek için...'

Gazeteci Fatih Altaylı, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP'nin 'seçim muhasebesi' yaptığı Kızılcahamam Kampı'na ilişkin bir kulis yazısı kaleme aldı. 

VEKİLLER BAKANLARI ŞİKAYET ETMİŞ!

Altaylı, "Kızılcahamam dedikoduları" başlıklı yazısında şunları söyledi:

"AKP’nin Kızılcahamam Kampı, daha çok milletvekillerinin Bakanları suçladığı ve seçim kaybını Bakanların sırtına yüklemeye çalıştığı tartışmalarla geçmiş. Milletvekilleri Cumhurbaşkanı’na bir şey söylemeyi başarabildikleri her anda, Bakanları şikayet etmişler. Toplantılar genelde Bakanlara ayar verme toplantısı şeklinde geçmiş.

VARANK-DOĞAN İDDİASI

Kızılcahamam’a damga vuran kulislerden biri ise eski Bakan Mustafa Varank’ın Cumhurbaşkanı’nın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ı yemek için yaptığı çalışmalar olmuş. Varank ayrıca partinin muhaliflere karşı daha sert tutum alması gerektiğini, gerekirse oy kaybına tahammül edilebileceğini ama partinin ana ekseninden uzaklaşılmaması gerektiğini savunup durmuş. Bu arada benim iyi bulduğum yeni Bakan Kacır’la arasının pek iyi olmadığı da gözlerden kaçmamış.

KABİNE'DE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasında bir kabine değişikliği falan yok. Bakanlar değişmeyecek, hepsi yerli yerinde kalacak. Değişme olasılığı olan tek Bakan Ticaret Bakanı Ömer Bolat. O da siyasi değil, sıhhi nedenlerle. Ömer Bey’in ailesinde birden fazla kişinin sağlık sorunları yaşadığı ve Ömer Bolat’ın da onlarla ilgilenebilmek için görevden affını istediği söyleniyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Mustafa Varank Hasan Doğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılcahamam Kampı Fatih Altaylı