Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Fatih Altaylı’dan Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Kendi icraatına ‘sapkın ve marjinal’ diye saldırıyor!

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında imzalayarak Meclis’e onaylattığı ve sonradan çekildiği İstanbul Sözleşmesi hakkında “marjinal sapkınların istismar malzemesi” demesine tepki gösterdi.

Fatih Altaylı’dan Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Kendi icraatına ‘sapkın ve marjinal’ diye saldırıyor!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yaptığı konuşmada 2011 yılında kendi imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı. 

Erdoğan "Marjinal grupların ve sapkın akımların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin, kadınların hakları ve onlara yönelik şiddetle mücadeleye en küçük bir olumsuz etkisi olmamıştır. Çünkü mücadelenin asıl somut araçları, 6284 sayılı Kanun başta olmak üzere hukukumuza derç ettiğimiz mevzuat ile zihinlerde gerçekleştirdiğimiz dönüşümdür" diye konuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı’dan Erdoğan’ın bu sözlerine tepki geldi. İstanbul Sözleşmesi’ni 2011'de Erdoğan’ın imzaladığını ve Meclis’e onaylattığına dikkat çeken Altaylı, “Kendi icraatı olan İstanbul Sözleşmesi'ne "sapkın ve marjinal" diye saldırıyor!” ifadelerini kullandı.

Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi o sözleşmeyi imzalayan, TBMM’de onaylatan Erdoğan, bu sözleşmeyi “marjinal sapkınların istismar malzemesi” olarak nitelendiriyor.

Sözleşmenin içeriğine falan girmeyeceğim. Bana göre asıl sorun bambaşka.

AK Parti, bir kez daha, daha önce kendi yaptığı bir işten, bir yasal düzenlemeden şikayetçi oluyor, şikayetçi olmak bir yana kendi icraatına 'sapkın ve marjinal' diye saldırıyor.

Tıpkı daha beş yıl önce yaptığı Anayasa’yı beğenmediği, kendi getirdiği Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkından rahatsız olduğu, daha önce sığındığı Anayasa Mahkemesi’ni suçlayıp, daha önce suçladığı Yargıtay’a sığındığı, yaptığı her şeyden bir süre sonra pişman olduğu gibi.

Ve şimdi bu AK Parti ya da bu zihniyet bir kez daha Anayasa değiştirmek istiyor. Emin olun 5 yıl sonra “Bu anayasa çok yanlış oldu. Bir daha değiştirelim” diyecektir. Çünkü aynası iştir partinin, lafa bakılmaz. Bu kadar pişmanlıklarla dolu bir yönetimden de 'cacık olmaz.'"



Haber Kaynağı : 12punto

Fatih Altaylı İstanbul Sözleşmesi Recep Tayyip Erdoğan