Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Camisi’ndeki bıçaklı saldırgan hakkında karar

Fatih Camisi'ne saldırarak iki kişiyi bıçaklayan Ömer Salgın tutuklandı.

Fatih Camisi’ndeki bıçaklı saldırgan hakkında karar

Fatih Camisi’ne dün akşam imam Galip Usta ile Bilal Erdem’i yaralayan Ömer Salgın emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Savcılıktaki ifadesinin ardından Ömer Salgın, “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs” suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Ömer Salgın tutuklandı.

Ömer Salgın hakkında daha önce “kasten yaralama” suçundan kaydı bulunduğu, 2028 yılına kadar da kayıtlı av tüfeği ruhsatı olduğu belirlendi.

Şüphelinin babası Hüseyin S. de ifade işlemleri için Bursa’dan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne geldi. İfadesinde oğlunun 2012’de evlenip 2019’da boşandığını, daha sonra bir evlilik daha yapıp eşinden ayrıldığı için sorunlar yaşadığını belirten Hüseyin S., son aylarda ise işlerindeki bozulma nedeniyle kendisini dini konulara verdiğini anlattı.

İHA’nın haberine göre; şüphelinin tek başına Bursa’dan kendi aracıyla Fatih Camisi’ne geldiği öğrenildi. Ömer Salgın’ın, bir gün önce bir kimyageri darbettiği öğrenildi.

SALDIRGANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Savcılıkta ifade veren Ömer Salgın, "Beş vakit namaz kılan biriyim. Ortağımın eski eşimle birlikte olduğunu öğrendim. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum.

İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim.

Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir." şeklinde kendini savundu.


Haber Kaynağı : 12punto

Cami Galip Usta İmam İstanbul saldırgan