Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih'te kuryeyi ezen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yurt dışı çıkış yasağı

İstanbul'da 30 Kasım'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi.

Fatih'te kuryeyi ezen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yurt dışı çıkış yasağı

İstanbul'da 30 Kasım'daki trafik kazasında hayatını kaybeden kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında, yurt dışına çıkış yasağı verildi.

Tepkilerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunus Emre Göçer'in ölümünden sonra bilirkişilerinin ilk tespitinde kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

Kazaya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da açıklamalarda bulundu. Henüz bir dava açılmadığını, konunun soruşturma aşamasında olduğunu söyleyen Bakan Tunç, kazanın görüntülerinde şiddetle arkadan vurma söz konusu olduğunu söyledi.

"DÜŞMANIMIN BAŞINA GELMESİN"

Kurye Yunus Emre Göçer'in babası Metin Göçer ise cenazede yaptığı konuşmada, "Profesyonel bir motosiklet kullanıcısıydı. Benim oğlum kazaya değil de cinayete kurban gitti. Ben adalet istiyorum. Benim çocuğuma çarpan sürücü kim olursa olsun gerekli cezayı çekmesini istiyorum. Bu olayın örtbas edilmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanı da, başbakanda, bakanda olsa gerekli cezayı çekmesini istiyorum. 2 çocuğu ortada kaldı. Bir insanlık dramıdır bu. Benim başıma geldi, düşmanımın başına gelmesin" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kaza Fatih ilçesi Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde meydana gelmişti. Mohamud'un kullandığı otomobil, motosikleti kullanan Göçer'e arkadan çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Göçer ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Avrasya Tüneli İstanbul Somali Cumhurbaşkanı Yunus Emre Göçer