Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

FETÖ itirafını yapan AKP’li nerede: 'Darbeci Kemalist gelenek vardı ve FETÖ vardı, birbirine kırdırdık'

AKP’li Emre Cemil Ayvalı’nın AKP’nin FETÖ ile kol kola yürüdüğünü itiraf ettiği konuşması sosyal medyada gündem oldu. Tarihi FETÖ itirafından sonra AKP’deki görevinden istifa eden Ayvalı’nın şu anki görevi merak konusu oldu.

FETÖ itirafını yapan AKP’li nerede: 'Darbeci Kemalist gelenek vardı ve FETÖ vardı, birbirine kırdırdık'

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, geçmişteki "AKP-FETÖ" ilişkisine yönelik, 202 yılında “Darbeci Kemalistlerle FETÖ'yü birbirine kırdırmak suretiyle yol aldık” demişti. 

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk olan AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, şunları söylemişti:

“İktidara geldiğimde sanki kendi kadrolarım vardı da çok muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Hayır. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı ve bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık.”

İşte o konuşma:

Tarihi FETÖ itirafından sonra AKP’deki görevinden istifa eden Emre Cemil Ayvalı, partisinin zarar görmemesi için istifa kararı aldığını duyurmuştu: 

“Dün akşam CNNTÜRK’te geçmişte siyaset üzerinde vesayet oluşturmak isteyen darbeci Kemalist anlayış ve FETÖ’nün güç mücadelesine ilişkin sözlerim farklı noktalara çekilmiş ve benim üzerimden partime zarar vermek isteyenler topluca bir dezenformasyon oluşturmuşlardır. Partim ve davam benim için son derece değerlidir. Partimin zarar görmemesi adına iki yıldır onurla yürüttüğüm Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılıyorum.”

İşte o mesajlar: 

 

Tarihi FETÖ itirafından sonra AKP’deki görevinden istifa eden Emre Cemil Ayvalı’nın şu anki görevi merak konusu oldu.

Emre Cemil Ayvalı, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. 

Ayvalı, istifasından 10 ay sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla görevine geri dönmüştü.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Darbe FETÖ İlişki istifa