Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

FETÖ'nün Emniyet mahrem yapılanmasına büyük operasyon: 19 şüpheli tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturmada 35 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 19'u tutuklandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 15 zanlı, örgüt bağlantıları hakkında itiraflarda bulundu

FETÖ'nün Emniyet mahrem yapılanmasına büyük operasyon: 19 şüpheli tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 35 şüpheliden 19'u tutuklandı.

Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ'nün emniyet içerisinde yuvalanma, eleman kazanma ve personeli örgütün kodlama sistemine göre izleme faaliyetlerini tespit ettikten sonra soruşturma başlattı. Gözaltı kararı verilen 35 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı ve sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildiler.

Sorgulanan şüphelilerden 15'i, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak örgütle bağlantılı bildikleri kişileri teşhis etmek istediklerini ifade etti. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 19'u tutuklanırken, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu operasyon kapsamında, örgüt tarafından "mahrem imam" olarak görevli 6'sı hâlâ kamu kurumlarında aktif olarak çalışan kişiler de dahil olmak üzere 35 emniyet mahrem sorumlusunun gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturmanın devam ettiği ve daha fazla bilgiye ulaşıldıkça açıklama yapılacağı vurgulandı.


Haber Kaynağı : AA

FETÖ terör operasyonu Operasyon