Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Filistin davası yaşam tarzına müdahale aracı mı?

İstanbul'da gençlerin buluşma yerlerinden olan Cihangir'in renkli merdivenlerini AKP'ye yakın dernek Filistin bayrağının renklerine boyayınca tartışma koptu.

Filistin davası yaşam tarzına müdahale aracı mı?

YediHilal Derneği geçmişi çok eski olmayan bir dernek. Kuruluşu İstanbul Üsküdar camisinde toplu kuran okuma törenleriyle 'kutsanan', Numan Kurtulmuş başta olmak üzere birçok üst düzey AKP'linin etkinliklerine katıldığı bu dernek, yakın zamanda KYK yurduna yerleşemeyen öğrencileri 'kendi evlerine' çekebilmek için 'her ev bir mescit' yazılı broşürler dağıtmasıyla gündeme gelmiş, tepki toplamıştı.

Şimdi ise yeni icraatlarıyla tepkilerin odağında. Neden mi? İstanbul Cihangir'in deniz manzaralı, gökkuşağı renklerindeki meşhur merdivenleri, on yıllardır özellikle gençlerin buluşma mekanı. Merdiven her akşam deniz manzarasına karşı oturup sohbet eden, bazen içki içen, kimseye ilişmeyen genç gruplarla doluyor. Yedi Hilal Derneği ise dün kendi üye ve sempatizanlarının hiç vakit geçirmediği bu merdivenleri Filistin bayrağının renklerine boyadı.

“Yedi Hilal” isimli bir dernek, boyamayı kendilerinin yaptığını X hesabında duyurdu.

'ARTIK BURADA HAK İDDİA EDECEKLER'

Bu boyama hamlesini sosyal medyadan duyuran derneğe tepki yorumları gecikmedi. Tepki verenlerin bazıları -Sözcü Gazetesi'nin bugünkü manşetinde olduğu gibi- Filistin bayrağına insanların basacağının düşünülmemesine kızıyordu. Sözcü, bu tepkileri "Filistin bayrağı ayaklar altında" başlığıyla manşetine taşıdı. Ancak sosyal medyada tek tepki bayrağa saygısızlıkla ilgili değildi. Birçok kullanıcı, bu boyama işinin derneğin kendilerine ait olmayan bir kültürün hakim olduğu bir alanı gasp etme hamlesi olduğunu yazdı. Bazıları "Önce boyadılar, sonra gelip 'bayrağa basamazsınız, burada oturamazsınız, burada içemezsiniz' diyerek bu alanda hakimiyet ilan edecekler" öngörüsünde bulundu.

Bu kaygıların haklı olup olmadığını elbette zaman gösterecek ama şimdilik tek gerçek merdivenlerdeki yılların gökkuşağı gitti, Filistin bayrağı geldi. 

ENSAR İLE YAKIN TEMAS İÇİNDE

İstanbul, Kayseri, Kahramanmaraş ve belli illerde çocuklara yönelik faaliyetler de yürüten dernek "kültür-sanat", "gezi", "fikir atölyeleri" gibi başlıklarla düzenlediği kamplarda, cihat ve fetih sunumları yapıyor. Çalışma yaptıkları bu illerde, 46 çocuğun tecavüze uğradığı Ensar Vakfı gibi gerici vakıf ve oluşumlarla da dirsek temasında olan dernek, kimi illerin milli eğitim müdürlüklerine de ziyaretlerde bulunarak, yayın organlarında "birlikte hareket etmenin yollarını aradığını" beyan ediyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Cihangir Ensar Vakfı Yedi Hilal Derneği