Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Futbolcu Ayhan Akman'dan Seçil Erzan olayında çarpıcı itiraflar: 'Parayı kurtardım ama başkalarını uyarmalıydım'

Seçil Erzan olayında parasını koruyan eski futbolcu Ayhan Akman, uzun bir sürenin ardından sessizliğini bozdu. Faiz talep etmediğini, sadece ödünç verdiği parayı geri aldığını iddia eden Akman, "Ben sadece kendi çıkarlarımı koruyan biri olarak davrandım. Eğer durumu bilseydim, belki de başkalarını da uyarırdım" sözleriyle savunma yaptı.

Futbolcu Ayhan Akman'dan Seçil Erzan olayında çarpıcı itiraflar: 'Parayı kurtardım ama başkalarını uyarmalıydım'

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın yüksek getiri vaadeden hayali fonlar aracılığıyla futbolcu ve iş insanlarını dolandırdığı davaya dair gelişmeler hala gündemde.

Erzan'ın kurduğu "Fatih Terim Fonu"na katıldıktan sonra parasını alamadığı iddia edilen eski futbolcu Ayhan Akman, sessizliğini bozarak Gazeteci Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulundu. Ayhan Akman, faiz talep etmeden parasını kurtardığını belirtti.

Erzan'ı 10-12 yıldır tanıdığını ve bankanın Florya şubesinde birlikte çalıştıklarını anlatan Akman, 2022 yılının Haziran ayında Erzan'ın kendisini arayarak şubeye davet ettiğini ifade etti. Akman'a göre Erzan, bankanın yurt dışında oluşturduğu bir fonun yüksek getiri sağladığını ve sadece seçkin müşterilere bu fırsatın sunulduğunu söyledi. Akman, Erzan'ın ısrarla fonun gizli ve sınırlı olduğunu vurguladığını belirtti.

Erzan'ın ismini vermediği bir kişi adına Akman'dan fon için para çektiğini anlatan Akman, "Denizbank'taki hesabımdan çektim ve kendisine teslim ettim," dedi.

"İADE ETTİ"

İşlemin ardından resmi dekont talep ettiğini ifade eden eski futbolcu, "Hemen hemen her gün arayarak belge ve dekontun nerede olduğunu sordum. En sonunda, 'Eğer dekontu sağlayamayacaksan, ben genel müdürlüğe gidip kendim isterim' dedim ve bu durumu üst yönetimle paylaşacağımı belirttim. Bu sözler üzerine, bana paramı iade etti," şeklinde konuştu.

Faiz talep etmediğini savunan Akman, "Yatırdığım tutarı geri aldım, hatta o dönemde eşim bile bana 'Boşuna 6-7 ay kaybettin' diye kızdı. Şimdi ise parayı kurtardığımıza şükrediyoruz." şeklinde açıklamada bulundu. 

"HERKES PARAYI KAYBETMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR"

"Arda'dan ya da diğer kişilerden haberim yoktu. Aslında, ben o dönemde tek salak kendimi sanıyordum. Eğer durumu bilsaydım, belki de diğer insanları da uyarırdım," diyerek kendini savunan Akman, "Ancak o anlardan sonra bir uyarıda bulunsa ne fark eder ki? Maalesef herkes parayı kaybetmiş gibi görünüyor." şeklinde konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

banka Denizbank Fatih Altaylı Fatih Terim Fatih Terim Fonu futbol gazeteci gündem İZBAN kredi Seçil Erzan