Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti 26 suç kaydıyla nasıl serbest kaldı? Hukukçular merak edilen soruyu yanıtladı
İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin 26 suç kaydı olmasına rağmen, bugüne kadar tutuklanmaması tepkilere neden oldu. Avukat Hüseyin Ersöz, kamuoyunun merak ettiği soruyu yanıtladı.

Ümraniye’de ‘motosiklet hırsızlığı’ suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden Yunus Emre Geçti’nin yakalanmasına yönelik emniyet güçleri çalışma yaptı.

Polisin yaptığı çalışma sonucu Ihlamurkuyu Mahallesi’nde yakalanan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, polis memurlarına direndi.

Çıkan arbedede görevli memurun silahını alan Geçti, polislere ve çevredekilere ateş açtı.

Çıkan çatışmada 27 yaşındaki polis memurları Şeyda Yılmaz ve K.H.S. ile Yunus Emre Geçti’nin olay yerinde bulunan annesi P.G. (43) yaralandı.

Yaralılar, ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılırken kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın ardından yakalanan Yunus Emre Geçti, emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Geçti’ye siyah çöp poşeti giydirildi.

Kadın polisler tarafından hayvan koruma aracının bagajına bindirilen Geçti, adliyeye sevk edildi.

Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katil Yunus Emre Geçti’nin 26 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

NTV’de yer alan habere göre, yargı kaynakları bazı dosyaların birleştirildiğini, bazı suçların da çocuk yaşta işlendiğini belirtti.

Zanlının kasten yaralama, tehdit, yağma gibi olaylara karıştığı, hakkında 5 dosya bulunduğu, 3'ünün soruşturmasının, 2'sinin yargılamasının devam ettiği işaret edildi.

Suç makinesi olduğu ortaya çıkan 19 yaşındaki polis katili Geçti’nin nasıl serbest kaldığı kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Konuya ilişkin konuşan hukukçular, bir suçun ne sıklıkla işlendiği de Türk Ceza Kanunu'na göre tutukluluk açısından bir fark yaratmadığını vurguladı. Yağma, tehdit, basit yaralama, hakaret gibi maddelerin de genellikle hapis yatmayı gerektirecek cezalar öngörmediği belirtildi.

"FARKLI DEĞERLENDİRMELER YAPMAK MÜMKÜN"
NTV yayının da değerlendirmelerde bulunan Avukat Hüseyin Ersöz, "Ceza hukuku veya adliyenin UYAP sistemi veya polisin elindeki veri toplama sistemlerine baktığınızda farklı değerlendirmeler yapmak mümkündür." dedi.

"Bizim suç kaydı dediğimiz şey hakkında bir işlem yapılması, gözaltı kararı verilmesi, dava neticesi, davanın sonucuna bakmaksızın yapılan bütün işlemleri kapsar." diye konuşan Ersöz, bu suçların düzenli olarak işlemesinin bir tutuklama tedbirini oluşturmadığını dile getirdi.


Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Yıllar öncesinde yapılan plan gerçek oluyor: Suriye 5'e bölünecek

Amerika yol haritasını 2007'de çizmiş

Saray'dan alınan kararlar partide rahatsızlık yaratıyor

Operasyonlarda neden polis yerine jandarma yer aldı?

Bilal Erdoğan'dan Fenerbahçe için adaylık açıklaması!

BEDAŞ İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri sıraladı

Resmî Gazete / 5-19 Mayıs 2025

İBB'ye 3. dalga operasyonunda gözaltı kararı verilen isimler belli oldu!

Uzak Şehir dizisine 'boykot' kararı

Yılmaz Tunç, cezası artırılacak suçları sıraladı