Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş dosyasını açtı: 'Yer yerinden oynamalı'

Sinan Ateş cinayeti davasında iddianamenin tamamlanmasının ardından tetikçinin kaçırılmasında kullanılan araç görüntülerinin ortaya çıkması ve Ayhan Bora Kaplan davasındaki örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik'in açıklamaları gündem oldu. Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş dosyasını açtı. Saymaz, "Davanın üzerinde siyasi müdahale var. Genel ve yerel seçimin bitmesi beklendi. MHP'yi kızdırmamak istendi" deyip ayrıntıları ilk kez açıkladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş dosyasını açtı: 'Yer yerinden oynamalı'

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame tartışma yarattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 22 sanık hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Ancak hem Ateş’in ailesi hem de bazı siyasetçi, hukukçu ve gazeteciler, iddianamenin son derece eksik olduğunu savundu.

Gazeteci İsmail Saymaz, SZC TV'de çok konuşulacak şu açıklamaları yaptı:

"Davanın üzerinde siyasi müdahale var. Genel ve yerel seçimin bitmesi beklendi. MHP'yi kızdırmamak istendi. Bu soruşturmada neredeyse Sinan Ateş'n adını yazmayacaklardı. Hacettepe Üniversitesi'nde tarih bölümünde akademisyen olduğu yazılmış sadece. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu ise bazı sanıkların ifadesinde geçiyor.

'CİNAYETİN SEBEBİ YAZMIYOR'

Bu dosyada savcılık delillerin yok edileceği ana kadar beklemiş. 145 sayfalık iddianamede Sinan Ateş cinayetinin sebebi yazmıyor. Siyasi bağlantılar ve deliller ise karartılmış vaziyette. Bu savcıya göre örgüt bile yokmuş. İddianamede asıl kritik bağlantıların üzeri örtülmüş. Buradan adaletli bir karar çıkması mümkün değil" 

Sözlerini sürdüren Saymaz, "Sinan Ateş cinayetinde adı geçen failler ya telefon kullanmamış ya telefonunu değiştirmiş ya da telefondaki mesajlarını silmiş" ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ KİMDİR?

Sinan Ateş (1 Ocak 1984, Dursunbey, Balıkesir - 30 Aralık 2022, Ankara), Türk tarihçi, akademisyen ve siyasetçi. Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı ve 2019-2020 yılları arasında Ülkü Ocakları genel başkanlığını üstlendi. 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

Ölümü, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları ile yakından ilişkilendirildi.

Tutuklanan veya göz altına alınan kişiler arasında; bir Milliyetçi Hareket Partisi il yöneticisi, bir eski Ülkü Ocakları yöneticisi ve iki polis yer aldı.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

30 Aralık 2022 tarihinde eski Ülkü Ocakları Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, akrabası Selman Bozkurt ile Çankaya'nın Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456. Sokak'ta, bir aracın arkasına saklanmış Eray Özyağcı'nın silahlı saldırısına uğradı.

Özyağcı tarafından sıkılan bir mermi Bozkurt'a, beş mermi ise Ateş'e isabet etti. Bozkurt omzundan yaralandı, Ateş ise ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.

Yapılan otopsi raporuna göre, Ateş'e isabet eden beş kurşunun; biri çenesinden girip başının üstünden, biri karnının solundan girip belinden, sol bacağının kasık bölgesinden giren bir kurşunun vücudundan çıkış noktası bulunurken; aynı yerden giren bir diğer kurşunun ve sağ kasığından giren bir kurşunun vücudundan çıkış noktası bulunamadı.

Saldırı, basında; "Sinan Ateş cinayeti", "Sinan Ateş suikastı" veya "Çukurambar cinayeti" olarak anıldı ve Ateş; bazı kişiler tarafından şehit ilan edildi. Ateş; vurulan ikinci, vurulma sonucu ölen ilk Ülkü Ocakları başkanıdır.


Haber Kaynağı : 12punto

İsmail Saymaz Sinan Ateş Ülkü Ocakları

İlgili Haberler