Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bahçeli Erdoğan'la neden görüştü? Sinan Ateş cinayeti ve Ayhan Bora Kaplan davasında neler oluyor?

Sinan Ateş cinayeti davasında iddianamenin tamamlanmasının ardından tetikçinin kaçırılmasında kullanılan araç görüntülerinin ortaya çıkması ve Ayhan Bora Kaplan davasındaki örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik'in açıklamaları gündem oldu. Söz konusu konuyu Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt yorumladı.

Bahçeli Erdoğan'la neden görüştü? Sinan Ateş cinayeti ve Ayhan Bora Kaplan davasında neler oluyor?

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Ankara'da suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasında tetikçinin kaçırılmasında kullanılan araç görüntülerinin ortaya çıkmasını ve Ayhan Bora Kaplan davasındaki "gizli tanık" iddialarını yorumladı.

Enginyurt, "Sinan Ateş, cinayetinde iddianeme ilk çıktığı gün bir şey yok diye okudum bu boş bir iddianame diye düşündük. Ayhan Bora Kaplan davasında sözde gizli tanık nasıl yurt dışına kaçabilir. Kelepçe ötmeye başlıyor. Kişi Yunanistan'a geçerken ötmesi lazım değil mi? Bu gizli tanık gittikten sonra açıklama yapıyor." ifadelerini kullandı.

HASAN DOĞAN VE BEKİR BOZDAĞ

Enginyurt sözlerine şöyle devam etti:

Hasan Doğan, kim Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı'nın en güvendiği en sadık gördüğü özel kalem müdürü. Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı'nın güvendiği ve değer gördüğü ve Süleyman Soylu. Bu gizli tanık diyor ki bana Ankara Emniyeti'nde şu adam şu adam dedi ki diyor; Hasan Doğan, Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu'nun adını verdi. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Bir dönem önceki bakan Soylu, bir çete mensubu çıkıyor Soylu'yu suçla deniliyor kim tarafından Ankara Emniyeti tarafından. Emniyet Müdürü dışta tutulmuş, Emniyet Müdürü'nün bunu bilmemesi mümkün mü? Birileri öyle bir tuzak öyle bir plan kuruyor ki şu an. Hem AKP içinde bir kargaşa, hem de dönüp MHP üzerinde bir oyun oynanıyor. 

"MHP'Yİ İÇİNE ÇEKENLER DE AYNI GÜÇLERDİR"

Şu an MHP'ye yönelik çok ciddi bir oyun var. MHP'liler bu oyunun farkına vardı. Bence Devlet Bahçeli Erdoğan'a bu oyunu bozmak için gitti. 

Cinayeti MHP Genel Merkezi'nin işlediği söylenme noktasına geliyor. Bunu kim hazırladı? Bizim önümüze bunu kim attıysa ona sorun. İddianamede bu fotoğraflar yok. İddianamenin çıkmasından 1 gün sonra iddianemeyi doldurmak için fırsat kollayan kimse MHP'yi suçlayan hedefe koyan, MHP'nin düşmanı da odur. 

Ayhan Bora Kaplan'daki hadiseyle; çünkü Ayhan Bora Kaplan içeride yatıyor, ama Hasan Doğan ve Bekir Bozdağ için içine sokulmaya çalışıyor.  Bekir Bozdağ ile Hasan Doğan, Ayhan Bora Kaplan'ı ömrü hayatında görmemiştir bile ama Ankara Emniyeti'nde bir Emniyet Müdür Yardımcısı devletin en üst düzeyindeki insanın ismini veriyorsa MHP'yi içine çekenler de aynı güçlerdir.

"GAZETECİLERE HAKARET ETME YERİNE..."

Sinan Ateş cinayeti aydınlanmalıdır. Ülkücülere özellikle rica ediyorum, gazetecilere hakaret etme yerine o dosyadaki arabaları kim basına sızdırdıysa gitsin onlarla uğraşsınlar."

NE OLMUŞTU?

Ayhan Bora Kaplan örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik, davada gizli tanık olduğunu ifade etmişti. Gazeteci Erk Acarer'e konuk olan Sertçelik, Ankara Emniyeti'ne bağlı polislerin baskısıyla "gizli tanık" olduğunu ve gizli tanık ifadesinin içeriği konusunda polisler tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. Sertçelik, ek ifadeyle AKP yöneticilerinin ismini vermesi için emniyet tarafından zorlandığını iddia etti.

Sertçelik iddialarında "Bir şekilde zaten gizli tanık yaratacaklar bu belli. Ben de kabul ettim. Kendimi ve ailemi kurtarabilmek için, benim ve abimin üzerine yıkılacak dosyaları engelleyebilmek için. Daha sonrasında bu ifadeyi kendileri isim isim 'Bu ismi koyalım mı? Koyalım. Bu olay böyle olmuş mudur? Olmuştur.' diye beni baskılarla tehditlerle hiç bir şekilde irademin altında olmayarak 19 sayfalık gizli tanık ifadesi oluşturdular." ifadelerini kullandı.

"Bütün o giren isimler ilk ifadede. Benim bir sonraki ifadede söyleyeceğim isimleri duyduğunuzda herkes şaşıracak" diyen Sertçelik, "Bekir Bozdağ, Mücahit Aslan, Abdülhamit Gül, Fahrettin Koca, Sadık Soylu... bu isimlerle ilgili bir şablon oluşturulacak. Bunlarla da oturup karşılıklı konuşacağız. Gizli tanık ifadene bunları da ekleyeceksin.' denildi.

Bu şahıslar eklendiğinde ben nasıl kendimi kurtarabilirim. Bu şahısların isimlerini ben kullandığımda, AK Parti'nin gücü altında nasıl bunları yapabilirim diye anlamaya çalışıyorum. Ortada bir savaş var çünkü kendi içerilerinde. Ne olduğunu anlayamıyorum." ifadelerini kullandı.

Sertçelik'in kumpas iddialarında Abdülhamit Gül, Bekir Bozdağ, Hasan Doğan, Mücahit Aslan, Bilal Aslan, Fahrettin Koca'nın isimlerini vererek Emniyet üzerinden AKP'ye darbe yapıldığını yineledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş Ayhan Bora Kaplan Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Bahçeli