Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Ateş davası Sincan'da görülecek

Sinan Ateş suikastına ilişkin açılan davanın ilk duruşmasının 1-5 Temmuz'da Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde yapılmasına karar verildi. Mahkeme, dosyaya ilişkin tensip zaptını tamamladı.

Sinan Ateş davası Sincan'da görülecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çukurambar semtinde Sinan Ateş'in silahla öldürüldüğü, beraberindeki Selman Bozkurt'un ise yaralandığı olaya ilişkin aralarında eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın da bulunduğu 22 sanık hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Mahkeme, dosyaya ilişkin tensip zaptını tamamladı.

GÜVENLİK HASSASİYETİ

Tensip zaptında tanıklar Ahmet Keçik, Gönül Ergin ve Yusuf Mert'in zorla getirilerek, duruşmada hazır edilmesine de hükmedildi.

Sanıklardan Aytaç Ataç'ın ifadesinde adı geçen ve olay günü işyerinde olduğu belirtilen Yavuz S.'nin açık kimlik ve adres ilgilerinin tespit edilmesi için emniyete yazı yazılmasına da karar verildi.

Mahkeme ayrıca "Yargılamaların güvenliğine ilişkin hassasiyet, sanık sayısının çokluğu ve  Ankara Adliyesi'ndeki duruşma salonlarının yetersizliği" gerekçesiyle de duruşmaların Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonunda yapılmasını kararlaştırdı.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

30 Aralık 2022 tarihinde eski Ülkü Ocakları Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, akrabası Selman Bozkurt ile Çankaya'nın Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456. Sokak'ta, bir aracın arkasına saklanmış Eray Özyağcı'nın silahlı saldırısına uğradı.

Özyağcı tarafından sıkılan bir mermi Bozkurt'a, beş mermi ise Ateş'e isabet etti. Bozkurt omzundan yaralandı, Ateş ise ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.

Yapılan otopsi raporuna göre, Ateş'e isabet eden beş kurşunun; biri çenesinden girip başının üstünden, biri karnının solundan girip belinden, sol bacağının kasık bölgesinden giren bir kurşunun vücudundan çıkış noktası bulunurken; aynı yerden giren bir diğer kurşunun ve sağ kasığından giren bir kurşunun vücudundan çıkış noktası bulunamadı.

Saldırı, basında; "Sinan Ateş cinayeti", "Sinan Ateş suikastı" veya "Çukurambar cinayeti" olarak anıldı ve Ateş; bazı kişiler tarafından şehit ilan edildi. Ateş; vurulan ikinci, vurulma sonucu ölen ilk Ülkü Ocakları başkanıdır.


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mahkeme Ülkü Ocakları

İlgili Haberler