Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gazeteci Metin Cihan belgeleriyle paylaştı: AB, TRT ve iktidara yakın vakıfları fonluyormuş! 'Yerli' ve 'milli' dernekler yakalandı...

Avrupa Birliği’nin Türkiye’de AKP iktidarına yakın dernek ve vakıfları fonladığı ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan, bu derneklerden birinin de TÜGVA olduğunu belgeleriyle paylaştı. Öte yandan AB'nin TRT'ye de 400 bin Euro'luk hibe verdiği belgelendi.

Gazeteci Metin Cihan belgeleriyle paylaştı: AB, TRT ve iktidara yakın vakıfları fonluyormuş! 'Yerli' ve 'milli' dernekler yakalandı...

AKP iktidarının 31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce İsrail’le yaptığı ticareti belgeleriyle açıklayan gazeteci Metin Cihan, kendisine ait sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşım yaptı.

Cihan, Avrupa Birliği’nin Türkiye’de fonlandığı vakıf ve derneklerin isimlerini belgeleriyle paylaştı.

AB'DEN AKP'YE YAKIN DERNEKLERE VE TRT'YE HİBE!

Cihan’ın paylaştığı belgelere göre, AB, Türkiye’de iktidara yakın vakıf ve dernekleri fonluyor…

Söz konusu listede, TÜGVA, TÜRGEV, SETA Vakfı, ve İHH'nin yanı sıra Bilal Erdoğan'ın başkanı olduğu Dünya Etnospor Konfederasyonu da var.

AB’nin fon sağladığı kurumlar arasında AKP iktidarının yayın organı hale gelen devletin kanalı TRT’nin de olması dikkat çekti.

Cihan'ın paylaşımı şöyle;

"Avrupa Birliği Türkiye'de kimleri fonluyor? Bunu araştırıyorum ve yine ikiyüzlülük görüyorum. Şimdiye kadar tespit edebildiklerim arasında TRT, TÜGVA, TÜRGEV, SETA Vakfı, İHH, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Dünya Etnospor Konfederasyonu (Bilal Erdoğan) var."

 

TÜGVA'YA 86 BİN, TÜRGEV'E 51 BİN EURO HİBE

Avrupa Birliği, Erasmus+ programı için Türkiye’de partner olarak iktidara yakınlığıyla bilinen TÜGVA seçti. Program kapsamında TÜGVA’ya 86 bin 62 Euro hibe edildiği görüldü.

Cihan paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Bir örnek vereyim. AB Erasmus+ fonu örneğin KA227-YOU-098395 kodlu projeyle kimi fonluyor? Bakıyoruz ve Turkey Youth Federation olduğunu görüyoruz. Böyle tanıdık gelmemiş olabilir.  Bildiğimiz TÜGVA. 

Bunun sadece küçük bir örnek olduğunu hatırlatmak isterim. Her yıl milyonlarca € fon akışı gerçekleşiyor. Belgeleriyle paylaşacağım. Proje tanıtımında da okuyacağınız gibi AB bunu STK'lar ile işbirliği olarak tanımlıyor ve uluslararası bir etki alanı oluşturma hedefi belirleniyor. 

Türkiye'de seçtikleri partner TÜGVA oluyor.

Kaynak: Avrupa Birliği resmi sayfası"

 

AB, yine Erasmus+ programı kapsamında TÜRGEV’e de  51 bin 880 Euro hibe etti.

 

 

TRT'YE TAM 400 BİN EURO!

Cihan’ın paylaşımında AB’nin TRT’yi fonlandığı belgeler de yer aldı. Yine aynı Erasmus+ programı kapsamında TRT’ye ise tam 400 bin Euro hibe verildiği ortaya çıktı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Bilal Erdoğan Erasmus hibe TÜGVA metin cihan