Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gazeteci Uğur Mumcu katledilişinin 31. yılında unutulmadı: 'Genç gazetecilerin ışığı olmaya devam ediyor'

Türkiye'nin en cesur kalemlerinden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 31. yılında anılıyor. Siyasiler, sanatçılar ve yurttaşlar Mumcu hakkındaki görüş ve düşüncelerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştılar.

Gazeteci Uğur Mumcu katledilişinin 31. yılında unutulmadı: 'Genç gazetecilerin ışığı olmaya devam ediyor'

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun Ankara'daki evinin önünde bombalı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden 31 yıl geçti. 

Siyasiler, basın mensupları, sanat camiası ve yurttaşlar Mumcu'yu ölüm yıl dönümünde sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıkları mesajlarla andı.

UĞUR MUMCU'NUN KATLEDİLİŞİNİN 31. YILINDA KİM NE DEDİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yolumuzu aydınlattılar, erdemli ve çalışkan şahsiyetleriyle halkın sevgisine mazhar oldular. Cesur gazeteci Uğur Mumcu’yu, halkına sevgiyle bağlı Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ve onurlu siyasetçi İsmail Cem’i saygı ve sevgiyle anıyorum.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Uğur Mumcu’yu 1980’lerin ikinci yarısında babamı Tunalı Hilmi Caddesinde oturduğumuz evde ziyaret ederken tanıdım ve dinledim. Konu hep Türkiye’nin güvenliği idi. O sıralar 27 Mayıs ile ilgili doçentlik tezimi yazıyordum ve bende Uğur Mumcu’yu evindeki bürosunda ziyaret etmiş, 27 Mayıs sonrası gençliğini ondan dinlemiştim. Atatürk’ten ve Türkiye’nin menfaatlerinden hiç taviz vermedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Cesur kalem Uğur Mumcu’yu katledilişinin yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyorum.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi..." demişti Uğur Mumcu. Yaşasa ve bu onurlu mesleği yapmaya devam etseydi Türkiye başka bir ülke olabilirdi. Kendisi gazeteciliğin simgesi, genç gazetecilerin ışığı olmaya devam ediyor. Saygı, sevgi ve özlemle anıyor, 31 yıldır failleri bulunamadığı için de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak utanç ve öfke duyuyorum.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün: Araştırmacı gazeteciliğin usta ismi Uğur Mumcu’yu, düzgün siyasetin usta ismi İsmail Cem’i ve  Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı saygı ve rahmetle anıyorum.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt: O sadece gazeteci değildi. Ülkesini seven, Atatürk sevdalısı, Cumhuriyet aşığı bir vatanseverdi. Uğur Mumcu'yu rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun. 

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz: Cumhuriyetimizi ve Kemalizmi tüm değerleri ile koruyan örnek gazeteci ve araştırmacı yazar Uğur Mumcu’yu 31 yıl  önce; Mümtaz emniyet müdürü ve halk dostu Gaffar Okan’ı 23 yıl önce bugün, emperyalist odakların saldırıları sonucu kaybettik. Her iki kahramana rahmet diliyorum.

Çağdaş Gazeteciler Derneği: Derneğimizin üyesi, meslektaşımız Uğur Mumcu’nun katledilmesi üzerinden 31 yıl geçti. Mesleğimize yönelik her saldırıda Mumcu'nun gazeteciliği ışığımız olmaya devam ediyor, edecek. Gazeteci Uğur Mumcu'yu özlem ve saygıyla anıyoruz.

Disk-Basın İş: Uğur Mumcu'suz 31 yıl geride kaldı. Anısı her günümüzde, meslek yaşamımızda ve mücadelemizde bizimle. Meslektaşımız suikastla katledildi, gerçek sorumlular etkin soruşturulmadı, bunca yıldır o "tuğla" çekilmedi.  Tuğla çekilsin, duvar yıkılsın, adalet talebimiz yerini bulsun!

TÜMYAD: Türk gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te aracına konulan bomba ile haince suikaste uğradı. Olay yerindeki deliller, birkaç saat içinde çalı süpürgesiyle süpürülerek yok edildi. Cumhuriyet için, adalet için, temiz bir vatan için canını veren Uğur Mumcu'yu saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

İstanbul Tabip Odası: Uğur Mumcu katledileli 31 yıl oldu. Karanlığa ışık olan cesur kalemi ve demokrasi mücadelesi hâlâ yolumuzu aydınlatıyor. Özlemle anıyoruz.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği: Uğur Mumcu'yu unutmadık, unutturmayacağız! Saygı ve özlem ile anıyoruz.

Prof. Dr. Ümit Özlale: Hayran olduğum bir gazeteci ve aydındı. Üniversitedeyken kendisini tanıma ve dinleme şansını da bulmuştum. Bizden sonraki kuşakların en büyük şanssızlıklarından biri Uğur Mumcu'dan mahrum kalmalarıdır. Aydınlatmaya çalıştığı karanlıklar bitene kadar biz de mücadelemize devam edeceğiz.

Siyasetçi Aylin Kotil: Ocak ayı, acıları biriktirdiğimiz hüzün ayı... 24 Ocak'ta kaybettiğimiz Uğur Mumcu, İsmail Cem ile Gaffar Okkan’ı saygı ve özlemle anıyoruz. Onları unutmadık, unutmayacağız.

Yazar Sunay Akın: Bir bombayla canına kıyılan. Çoğalmasını bilen biriydi. Daha az Uğur Mumcu’yduk dün. Daha çok Uğur Mumcu’yuz şimdi. Uğur Mumcu’ya sonsuz saygı ve sevgiyle... 

Tarihçi ve yazar Sinan Meydan: Uğur Mumcu'yu ve Gaffar Okkan'ı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Hep Atatürk'ün izinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni savunan yurtseverler katledildi. Ama nedense hep Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları mağdur!

Gazeteci Ruşen Çakır: Uğur Mumcu'nun, benim dönemimin en iyi gazetecisi olduğuna inanıyorum. Saygı ve sevgiyle anıyorum.

Gazeteci Timur Soykan: Uğur Mumcu ülkenin bugün içinde olduğu karanlığa sürüklenmesi için katledildi. 31 yıl oldu. Katilleri bulunmadı.

Psikiyatrist Arif Verimli: Unutmadık, unutmayacağız. Uğur Mumcu. Hiçbir siyasi cinayet mertçe olmaz. Hepsi kalleşçeydi. Gözümüzün önünde gitti şu güzel insanlar.

UĞUR MUMCU NASIL ÖLDÜ?

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek 51 yaşında hayatını kaybetti. Suikastin hemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanların hiçbir delil bulamadığı, patlamayla etrafa dağılan ve cımbızla toplanması gereken delillerin ise süpürgeyle süpürüldüğü iddia edilmiştir.

UĞUR MUMCU NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Ergenekon Davası sanıklarından Ümit Oğuztan, iddianamede yer alan ifadesinde Uğur Mumcu'nun, seri numarası silinmiş ve Kürdistan Demokratik Partisi lideri Celal Talabani'ye götürülen silahlarla ilgili araştırması nedeniyle öldürüldüğünü iddia etti.


Haber Kaynağı : 12punto

uğur mumcu gazeteciler gazeteci basın

İlgili Haberler