Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

GİB 3 bin TL olmasını önermişti: AKP’li kurmaylar yurt dışı çıkış harcına ‘itiraz’ etmiş

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL olmasını önermesine AKP’li kurmayların itiraz ettiği öne sürüldü. İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin haberine göre yurt dışına çıkış harcının en fazla 1000 ile 1500 lira olmasının teklif edildiği belirtildi.

GİB 3 bin TL olmasını önermişti: AKP’li kurmaylar yurt dışı çıkış harcına ‘itiraz’ etmiş

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL olmasını ve harcın her yıl yeniden değerleme oranına göre artırılmasını önermesi kamuoyunda tepkilere neden oldu.

AKP'DEN İTİRAZ

‘Seyahat özgürlüğünün kısıtlanması’ yönünde tartışmalar devam ederken, iktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi AKP’li kurmayların GİB’in önerisine itiraz ettiğini yazdı.

AKP yönetiminin yurt dışı çıkış harcının 1000 veya 1500 lira olmasını istediği belirtildi.

“HARÇ 3 BİN TL OLMAYACAK”

Rakam konusunda son kararın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapılacak değerlendirmeden sonra verileceği öğrenildi. AKP kaynakları, harcın 3 bin lira olmayacağını belirtti. 

Yurt dışı çıkış harcının 1500 lira olması durumunda, 2023 yılında yurt dışına çıkış sayıları dikkate alınarak yapılan hesaplamalarda, bir yılda Hazine’ye 13 milyar lira civarında bir kaynak girişi olacağı belirtildi. 2022 yılından bu yana uygulanan 150 liralık yurt dışı çıkış harcının 15 lirası TOKİ’ye aktarılmıştı. Yeni harç miktarı kapsamında TOKİ’ye aktarılacak miktar Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı yurt dışı çıkış harcı yeniden değerleme oran