Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gizli tanık Serdar Sertçelik nasıl yakalandı? Dikkat çeken ayrıntı...

Usta gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının firari gizli tanığı Serdar Sertçelik'in nasıl yakalandığına dair ayrıntıları paylaştı.

Gizli tanık Serdar Sertçelik nasıl yakalandı? Dikkat çeken ayrıntı...

 

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden operasyona ilişkin ayrıntıları aktardı.

Mollaveisoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bora Kaplan örgütü yöneticisi Serdar Sertçelik nasıl yakalandı?

Büyük operasyonun ayrıntılarını aktarıyorum. Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma suçlarından Kırmızı Bülten ile 17 Mayıs’tan bu yana kırmızı bülten ile aranan Serdar Sertçelik İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’in ortak operasyonu ile müşterek çalışmaları sonucu Macaristan’da yakalandı.

'INTERPOL ÜZERİNDEN ÖZEL TEMAS KURULDU'

İçişleri bakanlığı örgütün iki numaralı ismi ile ilgili olarak bulunabileceği yerler konusunda haritayı daralttı. Karadağ-BAE-Bosna Hersek-Macaristan- Arnavutluk ve Sırbistan’da İnterpol üzerinden özel temas kuruldu. Sertçelik Simeon Nikos adı ile düzenlenmiş sahte Gürcistan pasaportuyla Roszke sınır kapısında yakalandı.

'TÜRKİYE'YE TESLİM EDİLMESİ BEKLENİYOR'

Sertçelik, İnterpolün elinde bulunan fotoğraf profilinden farklı bir saç- sakal tıraşı ile olmasına rağmen fark edilerek gözaltına alınıp parmak izi tespit edildi.

Parmak izleri ve son fotoğrafları Türk İnterpolüne geçildi… Teyit aşamasından sonra tutuklandı. Macaristan’ın Sertçelik’i kısa zamanda Türkiye’ye teslim etmesi bekleniyor.

SERDAR SERTÇELİK KİMDİR?

Serçelik,Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında örgütün 2 numarası olduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Ardından ‘M7’ kod adıyla gizli tanık olarak dinlenen Sertçelik, elektronik kelepçeli olmasına rağmen gittiği bir restoranda silahla yaralandı ve sonrasında Erk Acarer'in programına katılan Sertçelik, burada M7 kod adıyla davada gizli tanık olduğunu açıkladı.

Sertçelik, YouTube üzerinden yaptığı yayınlarda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün AK Parti ve MHP’ye kumpas kurduğunu öne sürdü. Sertçelik, polisler tarafından bazı eski bakanlar ve mevcut bazı bakanlar ile bazı siyasiler hakkında ifade vermeye zorlandığını iddia etti. yurt dışına firar etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ayhan Bora Kaplan Serdar Sertçelik