Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Gümrük vergisi Volvo'yu da vurdu: Türkiye'de satılmayacak

Son gümrük vergileri nedeniyle Volvo, Türkiye'de Çin üretimi sedan modellerinin satışını yeni yıldan itibaren durduracağını açıkladı

Gümrük vergisi Volvo'yu da vurdu: Türkiye'de satılmayacak

İsveçli dünya devi Volvo, Türkiye’de satılan sedan modeli araçlarına ilişkin yeni bir karar aldı. Volvo Car Türkiye Genel Müdürü olan Alican Emiroğlu, karara yönelik değerlendirmelerini paylaştı. Habertürk’e konuşan Emiroğlu, Volvo'nun güncel modelleri ve elektrifikasyon süreci hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Volvo Car Türkiye’nin 2023 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak 11 bin 646 adetlik satış rakamına ulaştığını vurgulayan Alican Emiroğlu, "Son 6 yıldır Türkiye'ye yurtdışından bakma fırsatım oldu ve Türkiye’nin bu süre içerisinde elde ettiği başarıyı yurt dışından izlemek çok gurur vericiydi. Bu başarıya imza atan takım arkadaşlarımı yürekten kutluyorum" dedi.

'YENİ YILDAN İTİBAREN SEDAN MODELLERİNİ GETİRMEYECEĞİZ'

Markanın kompakt SUV modeli XC40'ta artık benzinli motor seçeneğinin sunulmadığını ve otomobilin EX40 ismi ile sadece elektrikli olarak yola devam ettiğini anlatan Emiroğlu, "Sedan modellerimiz ise Çin'de üretildiği için, yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamızda son gümrük vergilerinin etkisi oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha önce Çin menşeli elektrikli otomobillere getirilen yüzde 40 ek vergi, Temmuz 2024'ten itibaren Çin'den ithal edilen tüm yakıt türlerindeki otomobiller için geçerli olmuştu.

GÜMRÜK VERGİSİ YÜZDE 18'DEN YÜZDE 30'A YÜKSELTİLDİ

Geçtiğimiz günlerde 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında kararda yurtdışından getirilen eşyaların maktu vergi oranları değiştirildi. 6 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen değeri 30 Euro’yu (1099 TL) geçmeyen ürünlerin gümrük vergisi yüzde 18'den yüzde 30'a yükseltildi.

21 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN UYGULANACAK

Aynı zamanda 1500 Euro’yu geçmeyen ilaç cinsi ürünler için de aynı tarifenin uygulanmasına karar verildi. Bu ürünlerin, AB dışındaki diğer ülkelerden gelmesi halinde ise alışveriş başına yüzde 60 oranında vergi tahsil edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre artırılan vergi oranları 21 Ağustos'tan itibaren uygulanmaya başlayacak.


Haber Kaynağı : 12punto

volvo sedan gümrük vergisi