Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Haber yapmak için gittiği bölgede hedef olan gazetecinin son sözleri: 'Bina bombalanacak'

Basın özgürlüğü örgütleri, Gazze ve İsrail'den dünyaya eleştirel haber yapan gazetecilerin hedef alınmaması gerektiği uyarısında bulunurken, çatışmalar sırasında 7 gazetecinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Haber yapmak için gittiği bölgede hedef olan gazetecinin son sözleri: 'Bina bombalanacak'

Sabah saatlerinde, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 7 gazetecinin yaşamını yitirdiği ortaya çıkmıştı. 

Gazze'deki Hükümet Basın Ofisi'nin yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 7 basın mensubunun yaşamını yitirdiği, 10'unun yaralandığı, 2 gazetecinin de kayıp olduğu ifade edildi.

El Cezire'nin aktardığına göre; yaşamını yitiren gazetecilerden Saeed al-Taweel ve diğer iki basın mensubu, İsrail'in yakında Gazze Şehri'ni bombalayacağı bir binayı görüntülemek için gittikleri sırada hayatını kaybetti.

Taweel'in son ses kaydında, "Ne yazık ki şu anda Hiji binasına bombalanacağına dair uyarı notu gönderdiler. Bölge tamamen boşaltıldı. Kadınlar, erkekler, yaşlılar, çocuklar, hepsi bölgeyi tamamen terk etti.'' sözlerini sarf ettiği anlaşıldı.

Haber aktarmak için bölgeye giden Al-Taweel, Mohammed Subh ve Hisham Alnwajha, belirtilen hedeften yüzlerce metre uzakta, güvenli bir mesafede duruyorlardı. Ancak hava saldırısı onlara çok daha yakın olan farklı bir binaya çarptı.

ÇATIŞMA BÖLGESİNDE BASIN HEDEFTE

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Alnwajha ciddi şekilde yaralandı ve Al-Shifa Tıp Kompleksi'ndeki yoğun bakım odasına kaldırıldı.

Gazeteciler, kendilerini açıkça basın mensubu olarak tanımlayan kurşun geçirmez yelekler ve kasklar giyiyordu ancak hedef olmaktan kaçamadılar. Subh ve el-Taweel için cenaze törenleri saatler sonra Gazze Şehri'ndeki bir hastanede düzenlendi. Çalışmalarına bir saygı duruşu olarak, medya çalışanlarının giydiği ikonik kasklar, beyaz çarşaflarla kaplı vücutlarına yerleştirildi.

Haber fotoğrafı: reuters

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

basın Filistin İsrail gazeteci