Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hac vizesi olmadığı için sınır dışı edilen hacılardan Erdoğan'a çağrı. 'Bizi çöp gibi aldılar'

Hac ibadetlerini Diyanet kanalıyla değil de özel tur firmaları üzerinden gerçekleştirmeye çalışan hacı adayları Suudi Arabistan polisi tarafından otellerinden alınmıştı. Sınır dışı edilmek için bekleyen hacı adayları çektikleri video üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Hac vizesi olmadığı için sınır dışı edilen hacılardan Erdoğan'a çağrı. 'Bizi çöp gibi aldılar'

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, seyahat vizesi, işçi vizesi ve ticari vizeyle Suudi Arabistan'a giden hacı adayı Türk vatandaşlarını Suudi Arabistan yönetimine şikâyet ettiği iddia edildi.

Diyanet'in şikâyeti üzerine Suudi yetkililerin Türk vatandaşlarını otel otel arayarak bulduğu, 10 bin riyal (86 bin TL) ceza kestikten sonra sınır dışı ettiği ileri sürüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise iddialara yanıt vererek, hac vizesi olmayanlara yönelik yaptırımların Suudi Arabistan'ın sorumluluğunda olduğunu belirtti. 

Diyanet, 2024 Hac döneminde hac vizesi olmadan Suudi Arabistan’a gelen vatandaşları şikayet ettiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan makamlarının, hac vizesi olmayanların Mekke’ye alınmayacağını ve yasalarına aykırı olarak girenlerin idari ve mali yaptırımlara tabi tutulacağını defalarca açıkladığı vurgulandı.

Diyanet, hac vizesi olmayanlara yönelik yaptırımların tamamen Suudi Arabistan yetkililerinin uhdesinde olduğunu açıkladı.

İSMAİL SAYMAZ HACI ADAYLARININ PAYLAŞTIĞI VİDEOYU AKTARDI

Diyanet'in sorumluluk kabul etmediği mağduriyette, dini vecibelerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden hacı adaylarına aileleri ulaşamazken yaşanan mağduriyeti gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile gözler önüne serdi.

Video üzerinden yaşanan mağduriyeti gözler önüne seren Saymaz söz konusu görüntülere şu notu düştü:

"Özel tur firmalarıyla hacca giden kimi vatandaşlar Diyanet’in “Bunların hac vizesi yok” şeklindeki ihbar ve şikayeti üzerine Suudi Arabistan polisi tarafından otellerinden alınıp sınırdışı edilmek üzere gözaltında tutuluyor. Aileleri hacılara ulaşamıyor."


Haber Kaynağı : 12punto

aday Diyanet İşleri Başkanlığı hac sınır dışı Polis Suudi Arabistan Türk vatandaşları