Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hafize Gaye Erkan görevden alınacak mı? Yerine düşünülen aday kim?

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın seçim öncesi görevden alınabileceğini öne sürdü. Babuşçu ayrıca, Erkan'ın yerine atanabilecek ismi de paylaştı.

Hafize Gaye Erkan görevden alınacak mı? Yerine düşünülen aday kim?

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, son günlerde tartışmaların odağı haline gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınabileceğini söyledi.

"SEÇİM ÖNCESİ GÖREVDEN ALINABİLİR"

Cumhuriyet'ten İrem Karataş'a konuşan Şenol Babuşcu, "Gaye Hanım’ın 20 gündür ABD’de olması da enteresan. Erkan ve Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra tanıştığı ve aralarında bir soğukluk olduğu da konuşuluyor. Gaye hanım görevden alınacak gibi görünüyor. Seçim öncesi görevden alınabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HATİCA KARAHAN İDDİASI

Gaye Erkan’ın görevden alınması "ekonomide veya piyasalarda herhangi bir etki yaratmaz. Önemli olan yerine atanacak isimdir” diyen Babuşcu, "Bu konuya dair de söylentiler başladı. Başkan yardımcılarından Cevdet Akçay ve yandaş kanalların gündeme getirdiği Hatice Karahan konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

Göreve Hatice Karahan'ın atanacağını düşündüğünü ifade eden Babuşcu, şöyle devam etti:

"Çünkü siyaseten Akçay AKP’ye yakın bir isim değildir, Merkez Bankası’nı bilen dürüst bir isimdir. Karahan ise yıllarca cumhurbaşkanının danışmanlığını yapmış, siyaseten AKP’ye gönül vermiş biri. Siyasi tercihler öne çıkacaktır."

HATİCE KARAHAN KİMDİR? 

TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan 1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1999’da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden İktisat yüksek lisans derecesi aldıktan sonra akademik çalışmalar yapmak üzere ABD’ye gitti. 2006 senesinde Syracuse Üniversitesi’nde ekonomi doktorasını tamamlayan Karahan, aynı üniversite bünyesindeki Center for Policy Research’te araştırmalar yürüttü.

Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli üniversitelerde ders vermenin yanı sıra, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nda (TÜBİTAK) danışmanlık görevi üstlendi. Karahan ayrıca, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) gibi Türkiye’nin önde gelen iş dünyası kuruluşlarında uzun yıllar ekonomi danışmanlığı yaptı.

2015 itibariyle İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nde kurucu bölüm başkanlığı görevini ifa etti. 2020 yılında profesör unvanı aldı.

Temmuz 2017’de T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanmış olan Karahan, ayrıca Harvard Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi’nde ekonomi alanında misafir akademisyen olarak 2 yıl süreyle görevde bulundu.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.


Haber Kaynağı : 12punto

Hafize Gaye Erkan Mehmet Şimşek Şenol Babuşcu TCMB Hatice Karahan