Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Hakan Fidan İsrail'e yüklendi: 'Netanyahu yüzünden bölge alev içinde'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Gazze Temas Grubu toplantısında, İsrail’in saldırgan politikalarına dikkat çekti. Fidan, İsrail’in iki devletli çözümü reddettiğini belirterek, çözüm için daha fazla zaman kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

Hakan Fidan İsrail'e yüklendi: 'Netanyahu yüzünden bölge alev içinde'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu çerçevesinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Ligi, Avrupa Birliği (AB) ve Norveç'in düzenlediği Gazze Temas Grubu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

 İsrail’in Gazze'deki "öldürme çılgınlığının" son bulmadığını vurgulayan Fidan, ateşkes görüşmelerinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından defalarca engellendiğini belirtti.

'NETANYAHU YÜZÜNDEN BÖLGE ALEVLER İÇİNDE'

Fidan, İsrail'in saldırganlığını sadece Gazze ile sınırlı tutmayarak Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Lübnan'a yaydığını söyledi. Netanyahu’nun politikalarının bölgeyi yangın yerine çevirdiğine dikkat çeken Fidan, uluslararası toplumun "kurallara dayalı düzeninin" ciddi şekilde sarsıldığını dile getirdi.

'İSRAİL'İN İYİ NİYETİNİ BEKLEYEMEYİZ'

Fidan, İsrail’in Filistin Devletini ve iki devletli çözümü reddettiğini hatırlatarak, "İki devletli çözümü uygulamak için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz" dedi.

İsrail’in açgözlü politikalarına göz yumulmaması gerektiğini vurgulayan Fidan, Filistin’in BM’de tam üye olmasının gerektiğini belirtti ve bu konuda uluslararası topluma çağrıda bulundu.

'İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM BARIŞI GETİRECEK'

Fidan, Filistin işgalinin İsrail'e hiçbir zaman daha fazla barış ya da güvenlik getirmediğini ifade etti. Ancak iki devletli çözümün herkes için kalıcı güvenlik sağlayacağını belirten Fidan, Türkiye'nin her iki ülkenin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için bir garantörlük mekanizması kurulması önerisini yineledi ve çözümün daha fazla geciktirilmemesi gerektiğini söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Temas grubu Birleşmiş Milletler İslam İşbirliği Teşkilatı