Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Hakan Fidan'dan Suriyeli çıkışı: Gönüllü olmadığı sürece kimseyi göndermeyiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Esad’a yaptığı çağrının ardından Suriyeli sığınmacıların durumuyla ilgili açıklama yaptı. Fidan, “Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek durumda değiliz” dedi.

Hakan Fidan'dan Suriyeli çıkışı: Gönüllü olmadığı sürece kimseyi göndermeyiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan, toplantıda görüşmenin yanı sıra gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

Fidan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İSRAİL SALDIRILARI

İsrail savaşı yaymaya çalışıyor.

Netanyahu hükümetinin ateşkes ve barışla ilgili hiçbir niyeti yok. Türkiye olarak barışa sonuna kadar destek vermek için her türlü çabayı gösteriyoruz

Gazze’de devam eden insanlık dramını bir an önce durdurmak önemli. Bölgemizde uzun yıllardır devam eden stratejik kanayan yaranın da durması önemli.

ERDOĞAN’IN ESAD’A DAVETİ

Suriye ilgili olarak Cumhurbaşkanımız liderlik vizyonunu kullanarak en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Bu son derece kıymetli bir çağrıdır. Umarım bunun değerini anlarlar.

Suriye muhalefetinin rejim ile nasıl bir ilişki kuracağı kendi kararları. Bu kardeşlerimiz bulundukları bölgede ülkemize daha fazla göçmen gelmesini engelliyor. Onları ortada bırakmayız. Ülkemizin güvenliği için fevkalede adım atıyorlar. Teröre karşı omuz omuza mücadele ettik.

“GÖNÜLLÜ OLMADIĞI SÜRECE KİMSEYİ GÖNDERMEYECEĞİZ”

Fidan, Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılar ile ilgili ise şunları söyledi:

“Mültecilerle ilgili hükümet politikamız değişmemiştir. Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek durumda değiliz”


Haber Kaynağı : 12punto

Hakan Fidan Beşar Esad Suriyeli sığınmcılar