Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hastaneler dolup taşmıştı: Bakan Koca'dan açıklama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bir dönemde olunduğunu belirterek, "ciddiye alınmalıdır" uyarısında bulundu. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, uyarılarda bulunarak görülen vakaları Covid-19 olarak nitelemişti.

Hastaneler dolup taşmıştı: Bakan Koca'dan açıklama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirterek, risk grubundaki bireylerin grip ve benzeri enfeksiyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Üst solunum yolu enfeksiyonlarının, grip, nezle gibi şikayetlerin arttığı bir dönemdeyiz. Çoğunlukla virüs kaynaklı olan bu rahatsızlıklar genellikle istirahat ve semptomatik tedavi ile iyileşmektedir. Ancak bağışıklık sistemi baskılanmış veya yaş itibariyle risk altında olan kişilerde gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın mesajında, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel'in değerlendirmelerine de yer verildi. Surel, hastanelerinde her yıl mevsimsel üst solunum yolu hastalıklarından kaynaklı yoğunluk yaşandığını, ancak bu beklentili yoğunluğa hastane kapasitesinin etkili bir şekilde karşılık verebildiğini belirtti. Acil servise başvuran hasta sayısında yıllık ortalama düzeyinde bir artış olmadığını, ancak oransal olarak üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran hastalarda artış gözlemlendiğini ifade etti.

Surel, bu tür hastaların çoğunun semptomatik tedavi ve istirahatle iyileştiğini ancak belirli yaş grubundaki veya bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca konuyla ilgili Türk Tabipleri Birliği (TTB) "Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve COVID salgınıdır. Yaşadığımız salgın basit bir nezle değildir. Toplum ve sağlık çalışanları salgınla ilgili sürekli bilgilendirilmeli, koruyucu önlemler hatırlatılmalı, eğitimler yapılmalıdır. Sağlık kurumlarında maske takılması zorunludur" demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Fahrettin Koca TTB Covid-19